Laten we hopen dat je nog niet op vakantie bent, want het is de derde donderdag van de maand geweest. En dat betekent dat de nieuwe TopGear weer uit is!

Deze maand hebben we misschien wel de belangrijkste autovergelijking van 2011 voor je. Jazeker, het zijn de Ferrari 458 Italia en de McLaren MP4-12C die het tegen elkaar opnemen, onder begeleiding van een paar snelle figuren op tweewielige motordingen. Snelheid en spektakel verzekerd. En we hebben nog een bijzonder vlotte jongen voor jullie: de Porsche 911 GT3 RS 4.0. Dit is de allerlaatste 911 van de 997-generatie, en daar mogen we best even bij stilstaan.

Er is nog een 911 in dit nummer geslopen. De standaard Carrera 2 neemt het op tegen de Lotus Evora S in de Serious Car Test van deze maand. Mogen jullie raden wie er wint. Natuurlijk doen we ook even die andere belangrijke vergelijking, want welke is eigenlijk beter: de Audi RS3 of de BMW 1-serie M Coupé? Van een geheel ander allooi is de Russische Dartz Prombron, een enorm fout SUV-geval waarmee we door Zuid-Frankrijk banjerden. In een ander deel van dat land toerden we in de Maserati GranTurismo S. Met automaat.

Ook al in Frankrijk: we waren bij de 24 uur van Le Mans en vertellen je er alles over. In Spanje reden we in een onbehoorlijk hete Seat Leon over het circuit van Castellolí, nadat we de boel daar eerst onder begeleiding van F1-coureur Jaime Alguersuari verkend hadden. Ondertussen vond in Amerika de TopGear 300 plaats: een heuse NASCAR-race met onze naam erop. Vet!

In onze serie over hoe je écht goed moet autorijden, gaan we deze keer karten. Hárd. Hammond rijdt in een oude Golf GTI en een rare getekende James legt je haarfijn uit wat koppel nou precies is. We deden een serie rijtesten met onder andere de Ford Focus Wagon, Audi Q5 Hybrid, Opel Ampera, Saab 9-4X, BMW 6-serie Coupé, Hyundai i40 CW, Aston Martin Cygnet, Volkswagen Golf GTI Edition 35, en als klap op de vuurpijl: de Jaguar XKR-S.

Uiteraard is dat nog lang niet alles wat je in de nieuwe TopGear kunt vinden. Spoed je dus naar de winkel of kijk als de donder in je brievenbus, dan kun je dit nummer misschien nog net meenemen naar de meditterane stranden. Meer info vind je hier. Een abonnement afsluiten doe je daar. Enne: geniet van je zomer!

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie