Zo, even onszelf op de van spierpijn bonzende borst kloppen, hoor. Op donderdag 7 juni vond op dé outdoor-kartbaan van Nederland, het circuit van Berghem, de Business Grand Prix plaats. Dit is een endurance race waar bedrijven zich met één of meerdere teams voor kunnen inschrijven. Zo ben je met z’n allen een dagje lekker aan het karten, en ook nog eens aan het netwerken met potentiële zakenrelaties. Leuk toch?

Net als vorig jaar stuurde TopGear een team naar Berghem om onze eer hoog te houden. In verband met drukte en ziekte op ons hoofdkantoor waren dat enkel immune redacteur Ruben en vriend van de show Ard (SeArd voor vrienden), die met z’n tweeën zouden moeten bewerkstelligen wat anderen met z’n vieren deden. Het ging om 100 ronden op een baan van 1.100 meter, met drie verplichte rijderswissels (voor ons dus elk twee stints) en een tankstop.

In de kwalificatie wist Team TopGear tijdens een rondje zonder verkeer – een mazzeltje met vijftig karts op de baan – de vierde tijd neer te zetten. Vóór ons onder andere het team van coureur Renger van der Zande, vlak achter ons de conculega’s van AutoWeek en het team van importeur Pon (met onder andere Rob Kamphues aan het stuur).

Wat volgde, was een barre strijd. In de tweede bocht na de start kwamen we dwars te staan en belandde er een kart óp de neus van de onze. Het gevolg: een terugval naar ergens in het middenveld. In de twintig ronden die daarop volgden wisten we ons wonder boven wonder terug te boksen naar plek 6, waarna een rommelige rijderswissel (het was nog vroeg?) niet direct in ons voordeel werkte.

Toch klommen we ook daarna weer gestaag op door het veld, en aan het einde van de laatste stint lagen we temidden van een spannend gevecht zelfs enige tijd eerste. Twee ronden voor het einde had een sportief figuur van een niet nader te noemen budget-computermerk het echter op ons gemunt en werden we ruw van de baan gebeukt. Altijd leuk, zo’n vriendschappelijk wedstrijdje. Niet getreurd: we werden derde op minder dan tien seconden afstand van de nummer 1. Hoera!

Meer foto’s van het evenement bekijk je hier. Wil je in de toekomst ook meerijden in de Business Grand Prix, check dan de agenda op de website van Circuitpark Berghem en schrijf je in. Dan zien we je daar!

Reacties