
Over het algemeen hebben we toch iets liever een trajectcontrole dan een flitspaal. Als je net even iemand wilt inhalen, heb je bij een trajectcontrole nog kans dat de gemiddelde snelheid binnen de perken blijft. Haal je precies bij een flitser in, dan ben je de sigaar. Of als je even niet zit op te letten bij een snelheidswijziging, kun je de schade nog beperken door je wel netjes aan de snelheid te houden. Of hoeft dat überhaupt niet bij werkzaamheden?
Over het algemeen wordt de snelheid van de trajectcontrole niet aangepast bij werkzaamheden. Sterker nog: als de matrixborden aangaan, dan gaat de trajectcontrole uit. Maar er is een uitzondering en dat is bij de werkzaamheden aan de Galecopperbrug in Utrecht. Omdat die werkzaamheden zo lang duren, heeft het Openbaar Ministerie de snelheid aangepast, maar slechts bij één rijbaan.
De trajectcontrole meet op 70 km/u bij de parallelbaan
Als je de Galecopperbrug over wilt, heb je twee opties. Of je blijft links op de hoofdweg waar geen afritten zijn, of je pakt de parallelbaan. Hier heb je bijvoorbeeld de afrit van Nieuwegein of Kanaleneiland (om naar de Ikea te gaan). Bij de parallelbaan kun je een boete krijgen als je harder dan 70 km/u rijdt. Dit komt omdat die controle opgedeeld is in losse secties; tussen elke op- en afrit zit een sectie. Als jij binnen zo’n sectie te hard rijdt, krijg je een boete.
De hoofdbaan is deels 70, maar ook deels weer 100 km/u. Je zou een lastige rekensom kunnen loslaten op wat dan de gemiddelde snelheid zou moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Daar kun je dus geen boete krijgen van de trajectcontrole als je bijvoorbeeld met 100 blijft rijden. Wel kun je natuurlijk een boete krijgen als er een agent je betrapt.
Zijn er nog steeds werkzaamheden bij de Galecopperbrug?
In 2022 schreven we nog dat de brug tot begin 2024 dicht zou zijn. Maar er waren gaandeweg wat probleempjes, bijvoorbeeld met de kwaliteit van wat lasverbindingen. De verwachting is een paar keer bijgesteld en nu is het streven om de Galecopperbrug aan het einde van dit jaar weer helemaal open te gooien. En dan is de vraag of de trajectcontrole in de tussentijd wordt bijgesteld naar 100, want het systeem gaat binnenkort vervangen worden.
Aangegeven snelheid mag je rijden en officieel niet harder om bekeuring vrij te blijven. Maar er zijn zat momenten van frustratie. Kilometers baan afzetting snelheidsbeperking en dan over het gehele traject niemand aan het werk.
Jammer dat er nog weinig of geen verkeersdisipline is. Als de matrix lagere snelheid aangeeft wordt het toch genegeerd. Ik pleit voor aangepaste trajectcontrole.
Er zou een hardere aanpak moeten komen in het verkeer, meeste bestuurders lappen hun laars aan alles tegenwoordig.
Autorijden houdt in dat je op het overige verkeer moet letten én óók op verkeersborden, lichten enzovoort. Als dat te moeilijk voor je wordt kun je beter met het openbaar vervoer gaan.
Vrijwel elke niet al te oude auto heeft cruise control, dus hoe moeilijk kan het nou zijn om – zeker bij een trajectcontrole – die in te stellen op het aangegeven maximum plus pakweg 2 of 3 km/u? Daarmee zit je altijd nog onder de werkelijke of GPS-snelheid, dus (in NL) veilig voor bekeuringen – zeker gezien de wettelijke correctie die hier wordt gehanteerd.
Tegenwoordig moet je cobstant letten op de snelheid.
Ik moet eerlijk zeggen dat dit net zoveel afleid als telefoneren, je bent bijna constant bezig je crcontrol bij te stellen.
Dan 80 dan 100 dan 70 en het blijft maar doorgaan, en als je even niet oplet dus de borden niet gezien of te laat .
BON !!!!!!
Je let momenteel meer op de borden dan op het overige verkeer op de weg.
Liever een trajectcontrole? Die is bijzonder. Liever even remmen bij de paal (die in iedere app staat) en weer door, dan de hele A2 vol met krampachtige automobilisten die harder willen dan de rest, maar geen bekeuring willen scoren. Er zijn weinig zaken zo vervelend als een trajectcontrole….
Ja eens met Ddk, vind die polonaise met z’n 4 of vijven naast elkaar ook vreselijk irritant, dus bij keuze liever hollen en even stilstaan; gassen tussen de palen..
Of je houdt je gewoon aan de maximum snelheid natuurlijk (aanbevolen) – maar wordt wel eens tijd dat ze – niet de VVD- onder de loep nemen, maar dat terzijde.
Het verkeersbeleid is in Nederland zondermeer het meest tirannieke van heel Europa .
Bij iedere rit krijg je te maken met wegafsluitingen en vooral op snelwegen kilometers baan afsluitingen met snelheid beperkingen omdat er ergens een auto met pech staat of gestaan heeft.
De meeste files worden gecreëerd door beleid.
Oneens helaas. Ik rij zelf vrijwel alles op de cruise control. Hoe vaak ik het niet meemaak dat er een onoplettend figuur opeens tot de conclusie komt dat er een flitspaal staat en volle bak in de ankers gaat, afremmend naar 84 waar je 100 mag… Waardoor ik dus ook in de remmen moet. Wat niet nodig was geweest als Dokter Sukkel voor me een beetje had opgelet of, net als ik, 104 op de cruise control had gereden.
Geef mij maar trajectcontrole, dan gaat het veel gelijkmatiger (en daardoor uiteindelijk sneller) allemaal.
Helemaal mee eens, die mensen die vol in de ankers gaan zijn het ergst. Stel je voor dat je een boete krijgt, maar wel mij een paar meter voor die paal aan de kant willem duwen omdat hij harder wilt. En vervolgens kan ik uitwijken en rechts om hem heen omdat hij vol in de ankers gaat. En vervolgens weer mij op willen drukken. Terwijl ik constant dezelfde snelheid reed zonder bekeuring.