Ken je ze nog? Optimus Prima, Bumblebee en de Decepticons? We hebben het natuurlijk over de Transformers. Als je van onze leeftijd bent, dan heb je ergens in de jaren ’80 of ’90 ongetwijfeld deze tekenfilmserie gezien. Van die serie is inmiddels een bioscoopfilm gemaakt, die op 4 juli in première gaat.

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen dat je deze film als autoliefhebber niet gaat zien. Of je moet een aversie hebben tegen alles wat met General Motors te maken heeft, want dat zijn de auto’s die voor de film zijn omgebouwd tot Transformers. Bumblebee is bijvoorbeeld een kanariegele Chevrolet Camaro uit 1977, terwijl voor Autobot Jazz een Pontiac Solstice is gebruikt. Verder zien we nog een Hummer H2 en een gedrocht van GMC waar Ironhide in schuilt.

De keuze voor General Motors lag trouwens redelijk voor de hand. De film wordt geregisseerd door Michael Bay, de man die in het verleden veel commercials van GM voor zijn rekening nam. Eigenlijk kun je dus zeggen dat je in de bioscoop een anderhalf uur durende reclamespot gaat zitten bekijken. Maar dat maakt ons niets uit. Wij zullen op het puntje van onze stoel zitten als de Autobots hun eeuwigdurende strijd tegen de vreselijke Decepticons gaan hervatten. De toekomst van moeder Aarde hangt aan een zijden draad. Wie gaat er winnen? Transform and roll out!

Reacties