De Belgische auto-ontwerper Gillet heeft het Salon van Brussel aangegrepen om zijn Vertigo Sportcoupé aan het publiek te tonen. Best een mooi ding, al zien wij er iets te veel in van de BMW Z3 Coupé.

Voor wie het merk Vertigo niet kent: dat kwam zestien jaar geleden voor het eerst op de markt. Deze coupé is sindsdien het vijfde model. Tony Gillet legt zich vooral toe op het tekenen van auto’s, voor de onderliggende techniek doet hij altijd een beroep op derden.

De motor is in dit geval een tot 4,0 liter opgeboorde V6 van Alfa Romeo, die de Vertigo in nog geen 3,3 seconden naar 100 km/u katapulteert. Dat is niet alleen te danken aan het motorvermogen, maar ook aan de gewichtsbesparende maatregelen die tot in het extreme zijn doorgevoerd. Het carbonfiber chassis weegt bijvoorbeeld maar 58 kilo, terwijl Gillet voor de aërodynamica kon bogen om tientallen jaren ervaring in de autosport.

Mocht je interesse hebben, aan de Vertigo 5 hangt een prijskaartje van 135.000 euro. In België. Over de Nederlandse toeslagen zullen we voor het gemak maar zwijgen. Wel heb je dan iets heel bijzonders, want de productie bij Gillet ligt erg laag.

Reacties