(advertorial)
In veel gevallen moet je blij zijn dat het internet niet tastbaar is. Anders moest je telkens dweilen als je een onderwater-documentaire van David Attenborough streamt en een raampje openzetten als je een openhaard-filmpje in de achtergrond aanzet. Maar, soms is het jammer. Want je kunt nog zoveel plaatjes en video’s bekijken van de Volvo XC40 en C40 – maar het liefst wil je de auto nog even in het echt ervaren. Dat kan gelukkig bij de Westfield Mall in Leidschendam. Daar staat nu de Volvo Studio.
In de Scandinavisch vormgegeven Volvo Studio staan de elektrische Volvo XC40 Recharge en Volvo C40 Recharge voor je klaar. Niet alleen kun je in de auto’s zitten, je kunt uiteraard ook een proefrit boeken. Dan snap je gelijk waarom nu al meer dan 25 procent dan de Volvo-klanten kiest voor elektrisch. De experts van Volvo kunnen je in de Westfield Mall ook alles vertellen over elektrisch rijden en de elektrische toekomst in het algemeen. Liever de C40 bij één van de dealers bezoeken? Dat kan vanaf half december.
Tijdens een proefrit ervaar je het gemak van elektrisch rijden, maar ook het directe koppel en de 0-100-tijd van minder dan vijf seconden. Opladen van 10 tot 80 procent is trouwens in ruim een halfuur gedaan. De maximale actieradius is 444 kilometer voor de C40 en 418 kilometer voor de XC40. De Volvo C40 kun je zelfs helemaal online bestellen als je dat wilt. Je rijdt er al eentje vanaf 57.950 euro of per maand vanaf 799 euro. De Volvo XC40 Recharge Pure Electric rij je nu vanaf 45.950 euro en vanaf 649 euro per maand. Boek een proefrit bij de Volvo Studio.

Waarom je bij Volvo moet zijn voor elektrisch rijden

Sowieso wil je niet inleveren op interieurkwaliteit en design, dus dan zit je bij Volvo goed. Maar daarnaast heeft Volvo het meest drastische duurzaamheidsbeleid van alle automakers wereldwijd. De volledige onderneming moet klimaatneutraal zijn in 2040. Daarbij betrekt het merk ook overheden, energieproducenten en andere bedrijven. Het volledige plaatje, dus. Over een paar jaar moet de helft van alle nieuwe Volvo’s volledig elektrisch zijn en in 2030 verkoopt het merk uitsluitend elektrische auto’s.

Meer van TopGear