De winter van 2016: het waren twee fantastische dagen… Dus als jij je afvraagt wat je in vredesnaam zou moeten met een Zweedse auto die er, gezien zijn naam, nog een flinke scheut antivries bovenop gooit, dan snappen wij dat wel. Maar het antwoord is simpel: omdat een Nordic- of Nordic+-uitvoering van Volvo barstensvol extra's zit die je ook met zwembroekenweer nooit zou willen missen. En dat voor een prijs die je bijna zomers zou noemen. 

Neem nou de V40 Nordic en V40 Cross Country Nordic (vanaf 25.995 euro): altijd elektronisch geregelde airconditioning, 16-inch lichtmetalen velgen en het City Safety-systeem, dat tot snelheden van 50 km/u zelfstandig een aanrijding kan voorkomen. 

Wil je meer? Dat kan. Dan ga je gewoon voor de luxueze Nordic+ en krijg je verwarmbare voorstoelen, Sensus-navigatie met levenslange kaartupdates, een smartphone app voor onder meer parkeerverwarming, en Dual Xenon koplampen met adaptieve bochtenverlichting. Dat kun je zelfs nog uitbreiden met de upgrades Luxury (leren bekleding, een achteruitrijcamera en elektrisch bedienbare voorstoelen) en Sport (een aangepast in- en exterieur en, in het geval van de S60 en V60, een verlaagd sportonderstel).

Voor de fiscus hoef je het ook al niet te laten. Zo komen de dieselende V40, V40 Cross Country, S60 en V60 in aanmerking voor 21 procent bijtelling. 'Dat zullen dan wel pruttelmotortjes zijn', horen we je mompelen? Welnee: ze beuken er doodleuk 190 pk tegenaan, dus rijplezier verzekerd. En dat hoeft je dus niet de hoofdprijs te kosten: een V40 D2 Nordic rij je al voor € 184 netto bijtelling per maand bij 40,4 procent inkomstenbelasting.

Meer weten? Dat kunnen we ons voorstellen: ga naar volvocars.nl en kies de Volvo Nordic-editie die bij jou past!