Als je het hebt over Weber, dan zullen de meeste mensen in eerste instantie denken aan die dingen waar je bij warm weer dode dieren op roostert. Maar er zullen ook lieden zijn die weten dat Weber een fabrikant is van auto-onderdelen. Als je auto vroeger was voorzien van dubbele Webers, dan was je al een heel eind op weg naar je droombolide.

Kennelijk zijn ze bij Weber uitgekeken op carburateurs en remsystemen, want het Zwitserse bedrijf heeft op een autoshow in Monaco een tot nu toe naamloze concept car gelanceerd. En hoewel aan het neusje nog wel wat mag worden geschaafd, mag deze auto er zeker zijn. Het oranje gevaarte zou met een 900 pk sterke V8 middenmotor de magische grens van 400 km/u moeten kunnen doorbreken.

Dankzij een carrosserie van carbonfiber en een aluminium chassis weegt de AZN – Auto Zonder Naam – slechts 1.100 kilo. Omdat je bij snelheden van 400 km/u wel over een ruime brandstofvoorraad moet beschikken, heeft de Weber 110 liter benzine aan boord. Maar die is dan weer verdeeld over vier separate tanks, waardoor de auto beter in balans is.

Ook heeft Weber gezorgd voor het nieuwste van het nieuwste op gebied van veiligheid. Behalve keramische remschijven en remklauwen met twaalf zuigers, ben je verzekerd van adaptieve spoilers, vierwielaandrijving en tractiecontrole voor de enorme -355mm brede – achterbanden. Ook aan een uitgebreide lijst opties is gedacht. Je kunt kiezen voor een televisie, een volledige rolkooi en zelfs een boordcomputer met internetaansluiting. Alsof je daar tijdens het barbecuen tijd voor hebt.

Reacties