(advertorial)

Je kunt nog net zo gek zijn op auto’s, maar als je niet genoeg geld hebt, eindig je alsnog met een – laten we het leuk houden – ‘verstandige’ auto. De kans dat je een Porsche achter je laat bij het stoplicht, is vrij klein. Maar zelfs met een auto met weinig pit, kun je nog sneller zijn dan een Ferrari F8 Tributo. Als je een gebrek aan vermogen hebt, moet je het namelijk slim spelen.

Files en opstoppingen dwingen heel Nederland tot stilstand. In de spitsuren voelt het aan alsof je achteruit beweegt. Een slimmere route zal je rit naar huis bespoedigen, maar hoe weet je zeker dat andere wegen ook niet vast staan? Heel simpel. Dat weet je met TomTom Traffic namelijk exact.

Zo sta je nooit meer onnodig vast

TomTom verzamelt de actuele anonieme data van zijn gebruikers. In Nederland weet het zelfs van één op de vijf automobilisten waar ze staan. Zo kunnen ze tot 10 meter nauwkeurig bepalen waar het verkeer wel of niet doorrijdt. Aan de hand van die data berekent TomTom Traffic voor jou de snelste route. En zoals gezegd verzamelt de dienst de data anoniem en weet TomTom niet waar je vandaan komt of waar je naar toegaat.

Zo rijd je dus altijd lachend langs de auto’s die allemaal meer vermogen hebben en dus in theorie sneller zijn. Maar die staan allemaal stil in de file, terwijl jij lekker doorrijdt. Elke keer dat er een alternatieve route wordt aangeboden bespaar je gemiddeld 3 minuten.

Altijd als eerste thuis

Dat klinkt misschien niet als veel, maar als je bedenkt dat je bijna elke dag in de spits staat, worden al die drie minuten bij elkaar opeens een uur. En daarna twee uur. En daarna drie uur. En, ach je snapt het. Als je een druk leven hebt, is het lekker om even een uurtje cadeau te krijgen. Plus de vrijheid van niet stilstaan, is bijna onbetaalbaar.

Met de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/u en alle files maakt het toch niet meer uit hoe hard je auto kan, het gaat erom hoe je hem slim gebruikt. En met TomTom Traffic zorg je dat je nooit een minuut onnodig stilstaat. Benieuwd naar de toestellen die TomTom Traffic beschikbaar hebben, kijk dan even bij Bol.com.

TomTom TrafficAdvertentie
Meer
Advertentie