Het klinkt tegenstrijdig als wat, maar het starten van de koude motor is – naast parkeren op de Dam met broodkruimels op de lak – het slechtste wat je kunt doen voor je auto. Een noodzakelijk kwaad, want anders kom je nergens. En misschien was je gelukkiger zonder deze kennis (want nu moet je er elke keer aan denken als je ‘s ochtend de motor start), maar gelukkig geven we je gelijk een goede tip mee hoe je slijtage tegengaat. Eerst even bij het begin beginnen. Een motor is er om gestart te worden, maar waarom is dat dan zo slecht? Op het moment dat een auto een paar uur stilstaat, zakt alle olie naar onderen in de motor. Hoger gelegen delen (en dat zijn er best wat) krijgen de eerste paar slagen van de motor maar weinig smering. Pas als de olie door de motor verspreid is en goed op temperatuur is, is de smering optimaal.

Cera Tec van LIQUI MOLY voorkomt slijtage

Natuurlijk zijn motoren gebouwd om ondanks deze slijtage een flinke tijd mee te gaan, maar je wilt onnodige slijtage zo veel mogelijk voorkomen. Gebruik daarom Cera Tec van LIQUI MOLY. Deze toevoeging is speciaal ontwikkeld voor autoliefhebbers zoals jij, die hun motor het liefst zo goed mogelijk behandelen. Zo kun je ondanks je zojuist verworven kennis gewoon je motor starten zonder een slecht gevoel. Het werkt bij zowel diesel- als benzineauto’s. Cera Tec van LIQUI MOLY is een toevoeging aan de olie dat slijtage helpt tegen te gaan. Molecule keramische deeltjes vormen een beschermende laag op metalen oppervlakten in de motor, waar door er minder sprake is van metaal op metaal. Deze hechting gaat door nadat de motor is gestopt en de olie begint af te koelen en onderin de motor zakt. De kleine deeltjes gaan gemakkelijk door het oliefilter.
De tweede bescherming van Cera Tec is chemisch. Het additief bevat delen die wrijving verminderen, wat Friction Modifier genoemd wordt. Door de dubbele bescherming loopt de motor rustiger en blijft de temperatuur constanter bij een hoge motorbelasting. Cera Tec gaat 50.000 kilometer mee, meer dus dan jij op één oliebeurt doet. Zorg er wel voor dat je niet boven het maximale oliepeil uitkomt. Lees meer over LIQUI MOLY Cera Tec

Zo voorkom je slijtage bij het starten van de motor