Fernando Alonso schrijft de eerste Grand Prix van Singapore op zijn naam. Een historische race, aangezien het de eerste formule 1 race is, die in de avonduren wordt verreden, zodat wij Europeanen gewoon mooi op vertrouwd tijdstip van de verrichtingen kunnen genieten.
 
Onder fel kunstlicht komt Alonso in zijn Renault als eerste over de streep in Singapore. De Spanjaard boekte daarmee eindelijk weer eens een overwinning. De eerste van dit seizoen en zelfs de eerste podiumplek dit jaar. Hij dankt de zege toch een beetje aan zijn teamgenoot Piquet jr, die zijn bolide in de muur parkeerde, waarna een safetycar situatie ontstond en het veld weer bij elkaar kwam.
 
Ferrari zal minder goede herinneringen overhouden aan deze race. Zo heeft Massa getracht de actie van Albers na te bootsen, door met de tankinstallatie weg te rijden in de pits. Gelukkig raakte niemand gewond en kon hij alsnog zijn race vervolgen, echter finishte hij buiten de punten. En Raikkonen? Hij parkeert zijn rode bolide opnieuw in de muur. Einde oefening dus. Lewis Hamilton rijdt na het debacle van Massa rustig naar de eindstreep en sprokkelt nog wat puntjes voor het algemeen klassement door als derde te finishen. Hij staat nu zeven punten voor op Massa. Nico Rosberg komt verrassend als tweede over de streep.
 
De volgende race is op 12 oktober in Japan.
 
1. Fernando Alonso             Renault
2. Nico Rosberg                  Williams
3. Lewis Hamilton                McLaren
4. Timo Glock                     Toyota
5. Sebatian Vettel               Toro Rosso

Reacties