En weer is het Jenson Button die met de eer gaat strijken. Ook op Istanbul Park komt ie als eerste over de streep. Echter, dit keer was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor het team van Brawn GP…
 
De start van teamgenoot Rubens Barrichello laat te wensen over; hij valt van P3 terug naar de dertiende stek. Maar daar blijft het niet bij. Hij komt vervolgens nog in aanraking met Adrian Sutil, waardoor Barrichello genoodzaakt is de pits te bezoeken voor een nieuwe voorvleugel. Alsof dat nog niet genoeg is, weigert ook de zevende versnelling dienst en zet hij in ronde nummer 48 een punt achter de Turkse GP.
 
Niets van dit alles voor Jenson Button. Hij neemt al in de eerste ronde de leiding over van Sebastian Vettel, nadat de Red Bull-coureur een klein foutje maakte. Button doet wat ie moet doen en loodst zijn bolide, mede dankzij een tweestopstrategie, Vettel stopt drie keer, naar P1. Dus Vettel eindigt op P2? Nee, tijdens de twee serie pitstops verliest hij zijn tweede plek aan zijn teamgenootje Webber. Vettel finisht dus op plaats drie voor Jarno Trulli en Nico Rosberg.
 
 
1. Jenson Button           Brawn GP
2. Mark Webber            Red Bull Racing
3. Sebastian Vettel        Red Bull Racing
4. Jarno Trulli               Toyota
5. Nico Rosberg            Williams
 
De volgende race is op 21 juni in Groot-Brittannië.
 

Reacties