Hoera voor veiligheid in de moderne F1: dit is wat er over was van Fernando Alonso's auto na zijn vreselijke crash in Australië afgelopen weekend.

'Ik ben me ervan bewust dat ik een portie van mijn geluk in dit leven heb verbruikt', zegt Alonso. 'Ik wil McLaren en de FIA bedanken voor de veiligheid van deze auto. Daarnaast ook mijn collega's en fans voor hun zorgen en onvoorwaardelijke steun.'

Tijdens de seizoensopener in Australië kwam Alonso's McLaren in aanraking met de Haas-auto van Esteban Gutiérrez, waarna hij vol de vangrail in klapte en over de kop ging. Het geweld van de crash werd achteraf pas goed duidelijk toen we zagen wat er over was van Alonso's auto.

De Spanjaard kon zelf uit de cockpit klimmen en weghinkelen – kennelijk 'zodat zijn moeder die op tv meekeek niet ongerust zou zijn' (aaah). Hij werd kort daarna geheel in orde bevonden door de aanwezige doktoren. Gelukkig.

'Nu is het tijd om uit te rusten, na te denken over Bahrein en weer in de auto te stappen om de eerste punten voor dit jaar te gaan scoren', aldus Alonso. Goed bezig. Met dank aan de enorme stappen die de F1 op het vlak van veiligheid heeft gemaakt en blijft maken.

Reacties

Meer van TopGear