Grote vreugde aan het kamp van Brawn GP. Dit keer niet Button, maar Rubens Barrichello die weer eens een GP op zijn naam schrijft. En da’s een tijdje geleden. Een jaar of vijf om precies te zijn. Bij McLaren daarentegen kijken ze met een minder prettig gevoel terug op de GP van Europa.
 
Het stratencircuit van Valencia staat nou niet echt bekend als een spectaculaire baan. Inhalen kan er bijna niet, dus de rijders moeten het hebben van de tactiek die de achterban bedenkt. En die bleek bij Brawn GP het beste voor mekaar. Of beter gezegd, bij McLaren ietsje minder. Na de eerste pitstopserie zwaaide Barrichello Heikki Kovalainen gedag en datzelfde gebeurde met Hamilton na de tweede serie stops. Niet alle monteurs bij McLaren hadden een goede nachtrust gehad, met als gevolg dat meneer rechtervoorband uit zijn winterslaap gehaald moest worden, terwijl Hamilton al lang en breed zijn bolide had geparkeerd. Weg kostbare seconden en weg P1.
 
Barrichello kon zodoende zijn bolide mooi onbedreigd richting finish sturen en de vanaf pole gstarte Brit eindigde toch nog op P2. Bij het team van Red Bull was de stemming ook niet zo best. Vettel viel uit nadat hij zijn motor had opgeblazen en Webber finishte op P9. Teamgenoot van Barrichello en titelkandidaat Jenson Button kwam niet verder dan een zevende positie. 

Bij Kimi Raikkonen verliepen de stops wel volgens plan en dat resulteerde in een mooie derde plek op het ereschavot. Zoals bekend heeft Schumi het laten afweten en nam Ferrari-testrijder Luca Badoer de zetel over van Felipe Massa. Niet echt overtuigend overigens. Een straatauto besturen is toch ff iets anders dan een F1-bolide. Hij spinde een paar keer en kreeg ook nog eens een drive through penalty aan zijn broek.

 
1. Rubens Barrichello               Brawn GP
2. Lewis Hamilton                    McLaren
3. Kimi Raikkonen                   Ferrari
4. Heikki Kovalainen                McLaren
5. Nico Rosberg                       Williams

De volgende race is op 30 augustus in Spa-Froncorchamps, België

 

Reacties