Jenson Button heeft zijn eerste positie in het algemeen klassement vanmiddag weer verstevigd. Drie keer een eerste plek uit vier GP’s is best wel iets om trots op te zijn. Toch? Ook in de zinderende hitte in Bahrein hield ie zijn hoofd koel.
 
Nee, ondanks dat beide Toyota’s vanaf de eerste startrij vertrokken, konden ze geen weerwoord bieden aan de kunsten van Button. Al na tien ronden bezochten zowel Trulli als Glock de pits wegens een te kort aan brandstof. En dat brak het team op. Ze vielen terug in het veld en waren niet in staat om door te stoten helemaal naar voren. Vettel daarentegen deed goede zaken en kon Button wel enigszins volgen. Hij finishte op een tweede plek.
 
Trulli wist in zijn Toyota-bolide uiteindelijk toch nog het podium te bereiken, zij het op de laagste trede, maar nog altijd beter dan dat ie helemaal geen champagnefles leeg kan spuiten. Al zal hij zelf vooraf meer van de race hebben verwacht, gezien zijn pole position. Lewis Hamilton meldde zich na een goede start al snel vooraan in het veld en dat werd ‘beloond’ met een vierde stek.
 
Raikkonen zorgde voor een lichtpuntje bij Ferrari door de eerste punten van het seizoen te pakken. Dat werd ook hoog tijd. Al kwam hij niet verder dan positie nummer zes, na Rubens Barrichello. Felipe Massa, ook werkzaam bij de rode brigade had een dag om snel te vergeten. Door allerlei problemen en ook nog eens een aanrijding met Barrichello finishte hij op een veertiende plek. En beide BMW-coureurs droegen de rode lantaarn. Inderdaad, een klein drama…
1. Jenson Button             Brawn GP
2. Sebatian Vettel           Red Bull
3. Jarno Trulli                 Toyota
4. Lewis Hamilton            McLaren
5. Rubens Barrichello      Brawn GP
 
De volgende race is op 10 mei in Barcelona, Spanje.
 

Reacties