Het was weer eens ouderwets genieten op Spa-Francorchamps. Al ging het na de eerste paar meters wel goed mis. Het zal Raikkonen een zorg zijn, hij gaat met de hoofdprijs naar huis. Ook bij Force India zijn ze apetrots op Fisichella.
 
Kimi Raikkonen doet goede zaken op Spa-Francorchamps. Met dank aan zijn KERS-systeem, dat wel. Vanaf een zesde stek bij de start lag hij na een paar meter al op P2, achter de eveneens goed gestarte Fisichella. Een paar seconden later vallen er klappen met als gevolg dat de safetycar moet ingrijpen. Einde wedstrijd voor Jenson Button en Lewis Hamilton. Ook Alguersuari en Grosjean konden hun biezen pakken. Goed nieuws voor Vettel, die als derde wist te finishen en weer wat punten inloopt op Button.
 
Nadat de safetycar de baan had verlaten was het Raikkonen weer die op het juiste moment het knopje van het KERS-systeem bediende en zodoende Fisichella kon passeren. Weg P1 voor de Italiaan, maar met een tweede plek mag hij met z’n Force India uiterst tevreden zijn. Ook bij BMW gaat het weer iets beter met respectievelijk een vierde en vijfde plaats voor Kubica en Heidfeld.
 
Enerzijds was het feest in de tent bij Ferrari, maar aan de andere kant zitten ze met de handen in het haar vanwege de kunsten van Badoer. Hij wist wel te finishen, maar zijn prestaties de afgelopen twee races zijn niet des Ferrari. Geruchten doen de ronde dat Giancarlo Fisichella het stuur van hem overneemt. We zullen zien.

Reacties