De vanaf pole gestarte Sebastian Vettel heeft het feestje voor Jenson Button op Silverstone aardig verpest. Button had vandaag niets te vertellen in zijn thuisland Groot-Brittannië en moest genoegen nemen met de zesde stek. Red Bull deed wel goede zaken; ze pakken een één-twee.
 
Vettel was heer en meester op Silverstone en behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen. Niemand kon hem van zijn triomftocht weerhouden vandaag. Hij reed gewoon vrolijk weg bij de rest van het veld. Ook Barrichello niet, die tot de eerste pitstopserie de tweede plek bezette, maar deze moest afstaan aan Mark Webber, aangezien hij na de pitstop een fractie eerder weer het circuit bestormde.
 
Al met al weinig spektakel dus voorin het veld. Bij Ferrari kozen ze de juiste strategie en dat leidde onder meer tot zeven plaatsen winst voor Massa, die als vierde over de eindstreep kwam. Voor Button verliep de race niet zoals gepland. Hij zou het wel even gaan maken daar op zijn ‘eigen’ circuit. Nou, niet dus. Na een slechte start viel hij enkele plekken terug, maar kon zijn verloren plekken dankzij een bandenwissel weer terugpakken en eindigde op dezelfde positie als waarop hij gestart was: P6.
 
Nu rijst natuurlijk bij menigeen de vraag of het afgelopen is met de alleenheersing van Brawn GP? Tja, da’s natuurlijk koffiedik kijken. Wat denken jullie? Over twee weken weten we waarschijnlijk meer.
 
1. Sebastian Vettel               Red Bull Racing
2. Mark Webber                   Red Bull Racing
3. Rubens Barrichello           Brawn GP
4. Felipe Massa                    Ferrari
5. Nico Rosberg                   Williams
 
De volgende race is op 12 juli op de Nürburgring in Duitsland.
 

Reacties