(advertorial)

Het Renault Sport Formula One Team verzorgt een exclusieve Formule 1-demonstratie tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen. Officieel coureur in het Wereldkampioenschap Formule 1, Carlos Sainz Jr. en testrijder Jack Aitken demonstreren een Formule 1-bolide van het team op de beroemde TT-baan. Aitken doet dat op zaterdag 18 en Sainz op zondag 19 augustus.

Formule 1-geweld gaat voor ronderecord

De lobby om de Formule 1 naar Assen te krijgen mag dan wel veelbelovende vorderingen boeken, voorlopig komt de BOSSGP race voor volle tribunes qua beleving het dichtst in de buurt van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. Deze klasse geeft elke liefhebber de unieke mogelijkheid om voorheen onbereikbare Formule 1-auto’s van diverse bouwjaren in actie te zien en van dichtbij te bewonderen. De klasse reed in Hockenheim zelfs in het bijprogramma van de Duitse Formule 1 Grand Prix, zodat ook de huidige F1 fanschare nog eens kon genieten van het opmerkelijke ‘oude F1-geluid’.

Nuis stapt in bij Doornbos

Topschaatser Kjeld Nuis en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos hebben een belangrijke eigenschap gemeen; ze weten allebei wat er voor nodig is om er een aantal snelle en foutloze ronden uit te persen. Nuis, tegenwoordig inwoner van Emmen, werd door Provincie Drenthe uitgenodigd om tijdens de GAMMA Racing Day in te stappen bij Doornbos in de ‘F1 2-seater Experience’.

Meerijden voor een goed doel

Tijdens de GAMMA Racing Day biedt Laureus Sport for Good de mogelijkheid om in te stappen bij GP3-coureur David Beckmann in de nieuwe Mercedes AMG GT4 Laureus Race Taxi. Voor 250 euro beleef je een aantal snelle ronden met een professionele coureur in de meer dan 500pk- sterke volbloed racewagen. De opbrengst komt volledig ten goede van de Laureus Foundation. De ritten zijn te boeken via gammaracingday.nl en wanneer er op het evenement nog ruimte is, in pitbox 6.

Paddock

Een handtekening van een wereldkampioen op het paddock podium, plaatsnemen in één van de voertuigen die meereden in de zwaarste rally ter wereld, op de foto met ‘race babes of gents’, kijken hoe er koortsachtig gesleuteld wordt in de pits, of zelf eens een ‘racer’ proberen. Het kan allemaal in de GAMMA Racing Day paddock, het binnenterrein van het TT Circuit Assen. Naast de raceauto’s en motoren in de pits, zijn er heel veel andere voertuigen te bewonderen. Van de nieuwste Ford-modellen waaronder de 2018 Ford Mustang meer dan twintig Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsches en McLaren’s van de Dreamcar Club.

GAMMA Racing Day

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten, Ford en Yamaha dealers en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.