De meest glamoureuze Grand Prix van het jaar vond afgelopen weekend als vanouds plaats in Monaco. Het smalle wirwar-circuit zorgt traditioneel voor spannende momenten, wat al in de tweede training bleek toen Fernando Alonso zijn Ferrari tegen de muur zette. Zonde, want ondanks zijn tot dan toe briljante stuurwerk moest hij zondag zijn race vanuit de pits beginnen.

Mark Webber startte vanaf plaats 1, en gaf die positie gedurende de race niet meer vrij. Achter hem wist zijn teamgenoot Vettel vanaf plaats 3 Robert Kubica in te halen, waarmee een 1-2’tje voor Red Bull was veiliggesteld. Beide coureurs voeren nu met 78 punten het klassement aan.

Mede dankzij vier safety car-sessies wist Alonso veel plaatsen goed te maken, waardoor hij zich uiteindelijk weer bij de eliteclub van Massa, Hamilton en Schumacher kon voegen. Veel pech was er voor Jenson Button, die na twee ronden uitviel met motorproblemen; voor Rubens Barrichello, die op Beau Rivage spinde; en voor Trulli en Chandhok. Hun auto’s kwamen boven op elkaar terecht tijdens een rare inhaalmanoeuvre.

De Grand Prix van Monaco kreeg nog een staartje, omdat Schumacher de zesde plaats van Alonso afsnoepte in de laatste ronde achter de safety car. Na protest van Ferrari kreeg Alonso alsnog plaats 6 toebedeeld, en zakte Schumacher buiten de punten naar plaats 12 dankzij een straf van 20 seconden.

De volgende race vindt plaats in Turkije van 28 tot 30 mei.