Gisteren, terwijl jij mokkend je maandag achter een bureau sleet, reed Kimi ‘The Iceman’ Räikkönen voor het eerst sinds 2009 weer in een Formule 1-auto. Zoals je inmiddels vast hebt opgevangen, komt de Fin komend seizoen weer in actie in de F1, en wel voor het team van Lotus.

In Valencia reed hij met de Renault R30 uit 2010. ‘Er zijn veel zaken waar ik aan moet wennen’, zei hij achteraf, ‘maar ik had al snel weer door wanneer ik precies moet remmen, insturen en gasgeven. Hopelijk kunnen we meteen snelle tijden neerzetten en wordt het een interessant seizoen.’

Er verschijnen in 2012 maar liefst zes wereldkampioenen op de grid: naast Räikkönen zijn er ook Vettel, Button, Hamilton, Alonso en Schumacher. Kimi heeft een mooie 16 pole positions, 18 eerste plaatsen en 62 podiumplaatsen op zijn naam staan, dus wellicht kan hij Vettel op z’n hielen zitten en diens ritjes naar de eindstreep wat minder gemakkelijk maken.

Het 2012-seizoen Formule 1 gaat van start op 18 maart met de Grand Prix van Australië. Bekijk hieronder alvast Kimi’s eerste kilometers in een F1-bolide sinds hij een paar jaar terug besloot om met rallyauto’s over zandpaden te gaan jagen.
 
 

Reacties