Red Bull-slimmerd Adrian Newey heeft een nieuwe raceauto ontworpen, en dit is 'm. Hij is belachelijk snel, ook al bestaat ie niet echt.

De Red Bull X2014 werd onthuld op Sony's lanceerpartijtje voor de nieuwste racesimulator aller racesimulatoren, Gran Turismo 6. De auto volgt de Red Bull X1 op, die in 2010 acte de présence gaf in het vorige deel van de gameserie. Die auto had (virtueel dus) een 3,0-liter V6 twinturbo met 1.500 pk en een theoretische topsnelheid van 400 km/u. Sebastian Vettel reed er (virtueel dus) zo'n 30 seconden sneller mee over de Nürburgring dan met zijn Formule 1-auto. De X2014 wordt nog extremer.

In Gran Turismo 6 zullen naar verluidt drie varianten van de auto verschijnen: een Junior-versie, een Standard-versie en een Fan-versie. Die laatste heeft niets met met overenthousiaste mannen met petjes te maken, maar alles met dat enorme ventilator-achtige geval aan de achterzijde, waarmee belachelijk veel downforce wordt gecreëerd. Deze techniek werd ooit al eens in de F1 toegepast, toen onmiddellijk verbannen, en leeft sindsdien in Neweys dromen.

Op basis van alle info en de plaatjes zouden wij zeggen: laat iemand een nieuwe raceklasse opzetten waarin daadwerkelijk met deze auto gereden kan worden. Tot die tijd vinden we het helemaal geen straf om 'm alvast uitvoerig te leren kennen (virtueel dus). Gran Turismo 6 ligt op 6 december in de winkels.

Reacties