Het Engelse volk heeft gesproken. De meeste Britten zien in Jeremy Clarkson de ideale minister-president.

Nu lijkt het niet waarschijnlijk dat zijn naam bij verkiezingen ook daadwerkelijk als eerste uit de bus zou komen, maar het is wel een aardig idee. Een aantal van zijn politieke speerpunten kunnen we bij voorbaat al opsommen.

Onder Clarkson zal Engeland een walhalla worden voor autoliefhebbers die graag te hard rijden. Weg flitspalen en andere snelheidscontroles, een hogere maximum snelheid en dat is nog maar het begin. Uiteraard zal Clarkson zijn positie ook benutten om de aanschaf van grote auto’s te stimuleren. Het belastingvoordeel voor luxe vierwielers wordt gecompenseerd met de extra inkomsten uit de brandstofaccijnzen, met als prettige bijkomstigheid een sterke verbetering van het Engelse klimaat. Fietsers en motorrijders zullen er onder Clarkson naar alle waarschijnlijkheid bekaaid afkomen.

En dan zijn kabinet. Daarin is natuurlijk plaats voor Hammond en May, als ministers van respectievelijk Industrie en Verkeer en Waterstaat. Uma Thurman gaat het departement voor Buitenlandse Zaken leiden, terwijl Heidi Klum een plekje krijgt als minister van Sociale Zaken.

Dit soort dagdromen roept bij ons de vraag op welke autopresentator wij graag in het torentje zouden zien. Alard Kalff? Of toch maar Bavo Galama? Of die krullenbol van Wegmisbruikers, in een deeltijdbaan met Koos Spee? We huiveren bij de gedachte…

Reacties