Altijd zelf al eens willen bepalen welke auto’s Cool, Uncool, Sub-zero of juist Seriously Uncool zijn? Dat kan, als je tenminste een iPhone hebt. In de App Store kun je, nu voor het extra vriendelijke kerstprijsje van 79 eurocentjes de enige echte TopGear Cool Wall-app downloaden. 

Je kunt maar liefst 350 verschillende auto’s je eigen beoordeling meegeven, hun belangrijkste specs bekijken en er achter komen wat de heren Clarkson, May en Hammond van die auto’s vinden. Die laatste beoordeling bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit totaal irrelevante en onzinnige opmerkingen, maar dat ben je van ze gewend.

Sterker: bij elke beoordeling die jij aan een auto vastplakt, krijg je van de heren te horen of ze het met je eens zijn of niet. Waaruit al heel snel blijkt dat Jeremy a) totaal geen smaak heeft en b) nog minder verstand heeft van auto’s dan een Bourgondische wijnslak – hoezo is de Peugeot RCZ ‘ Uncool’?!

Hoe dan ook, een leuke manier om de dode uurtjes tussen het kerstontbijt en het kerstdiner te slijten. Er zijn trouwens meer TopGear-apps; zo is er Who Is The Stig, de TopGear Stunt School en Where’s Stig. Geen idee waar ze over gaan en of ze leuk zijn – wij moeten ze ook nog even downloaden. De apps zijn overigens allemaal geschikt voor de iPhone en iPod Touch, aan de iPad apps wordt nog gewerkt.
 

Reacties