De Stichting Heartbeat organiseert de derde editie HeartRace-circuitdag voor kinderen met hartproblemen. TopGear rijdt mee.
 
We maken even reclame voor een goed doel want op donderdag 5 augustus aanstaande organiseert Stichting Heartbeat in samenwerking met het raceteam Hartrijden voor de derde maal de HeartRace-circuitdag op het Circuit Park Zandvoort. Jonge hartpatiëntjes zien op deze dag een droom in vervulling gaan door in prachtige race- en sportwagens een aantal spectaculaire ronden over het circuit mee te rijden, als onderdeel van een uitgebreid programma. De Nederlandse autocoureur Yelmer Buurman heeft zich recent belangeloos opgeworpen als ambassadeur van de HeartRace dag, die zonder enige twijfel opnieuw een groot succes gaat worden.
 
Stichting Heartbeat zet zich al jaren in om gezinnen met een kind met hartproblemen de mogelijkheid te bieden even te ontspannen door middel van een korte vakantie of een leuk dagje uit. Daarnaast maakt de Stichting zich hard voor het uitbreiden van het aantal defibrillatoren in het straatbeeld.
 
Sinds 2008 organiseert Stichting Heartbeat de jaarlijkse HeartRace, om hartpatiëntjes even weg te trekken uit de harde dagelijkse realiteit en hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De Stichting doet dat in samenwerking met het raceteam Hartrijden, dat met een Kia cee’d raceauto in 2008 in de Dutch Supercar Challenge debuteerde en inmiddels in het DNRT-kampioenschap uitkomt. Raceteam Hartrijden combineert de hobby voor het racen onder de slogan ‘Rijden met je Hart’ met de ideële doelstelling om via autosportsponsoring een bijdrage te kunnen leveren aan het goede doel, Stichting Heartbeat.
 
Samen zorgen Stichting Heartbeat en het raceteam Hartrijden op 5 augustus aanstaande opnieuw voor een onvergetelijke dag op het Circuit Park Zandvoort. De dag begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur, met tal van activiteiten voor de jonge hartpatiëntjes. Het hoogtepunt van het programma zijn ongetwijfeld de snelle ronden met prachtige bolides over het legendarische circuit in de Zandvoortse duinen, tussen 17.00 en 19.00 uur. Kom gerust kijken.
 
Afgelopen jaar zorgden diverse Porsche’s, BMW’s, een Ferrari, een Lotus en een Audi R8 voor vele glunderende gezichten en deze derde editie van de HeartRace dag zal zonder enige twijfel hetzelfde effect teweeg brengen. Het raceteam Hartrijden zet opnieuw zijn eigen Kia cee’d raceauto in. Maar ook de Nederlandse importeurs van onder andere Mercedes-Benz, BMW, Ford en SEAT verlenen net als Circuit Park Zandvoort en tal van eigenaren van prachtige bolides belangeloos hun medewerking door een aantal spectaculaire auto’s ter beschikking te stellen. Met onder meer de tot de verbeelding sprekende Mercedes-Benz SLS AMG, een groot aantal Ferrari’s waaronder de nieuwe 458 Italia, een Aston Martin DB9 Volante, een Tesla en een Dodge Viper. En, TopGear rijdt ook mee, in hun Opel Insignia OPC-duurtester en de inmiddels matgrijze, halfgare redactie-Jag XK. In totaal rijden er meer dan dertig exclusieve auto’s en supersportwagens mee.
 
Stichting Heartbeat
De impact voor een gezin waarvan één of meer van de kinderen hartpatiënt is, is groot. Zeker wanneer er langdurige ziekenhuisopnames noodzakelijk zijn, komen gezinnen onder druk te staan. Stichting Heartbeat zorgt in deze moeilijke periode voor een lichtpuntje. De Stichting bereikt dit door voor gezinnen met een hartpatiënt in de leeftijd van 0 tot 18 jaar gezinsvakanties en eendaagse activiteiten te organiseren. Altijd met plezier en ontspanning als uitgangspunt. Naast de HeartRace circuitdag worden door Stichting Heartbeat bijvoorbeeld ook de HeartDrive, een toertocht met bijzondere auto’s, een dag in een pretpark en een golfdag speciaal voor kinderen georganiseerd.
 
Stichting Heartbeat werkt verder aan een brede aanwezigheid van AED’s op diverse manieren. Middels HeartSafe-projecten streeft de Stichting naar hartveilige gemeenten en zet ze zich in om hartveilige evenementen te creëren en duidelijkheid te scheppen in de plaatsing van AED’s.
 
Stichting Heartbeat is een ideële organisatie die in 2006 is opgericht door Björn en Nicole Tannemaat, naar aanleiding van de ervaringen die ze hebben opgedaan met hun zoon Sebastiaan, die hartpatiënt is. Stichting Heartbeat is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI. Meer informatie hierover is te vinden op www.anbi.nl en op de site van de Belastingdienst.
 
Meer informatie over Stichting Heartbeat, de HeartRace dag en het raceteam Hartrijden is beschikbaar op www.stichtingheartbeat.nl/heartrace en www.hartrijden.nl.
Nog even de auto’s:

Kia cee’d (race-uitvoering, duh)
Aston Martin Vantage
BMW E30 modified
BMW M3
Corvette Z06
Dodge Viper
Ferrari 308 GTSI
Ferrari 328 GTS
Ferrari 355 Berlinetta
Ferrari 355 F1 Berlinetta
Ferrari 355 GTS
Ferrari 360
Ferrari 360 Modena F1
Ferrari 360 spider
Ferrari 458 Italia
Ferrari California
Ferrari Challenge Stradale
Ford Focus RS
Honda NSX
Jaguar XK
KTM X-Bow
Mercedes Benz C32 AMG
Mercedes Benz SLS AMG
Opel Insignia OPC
Opel Speedster
Peugeot 106 GTI
Porsche 911
Seat Leon Cupra R
Subaru Impreza GT Turbo
Tesla
 
 

Reacties