Op het circuit van Zandvoort klapten afgelopen dinsdag een hoop kaken tegen het asfalt toen The Stig uit het niets langs de baan verscheen. Sommigen zeggen dat hij kwam om alle snelste rondetijden die ooit op het circuit gezet zijn in één poging te verbeteren. Anderen weten de ware reden: het is bijna tijd voor de Nederlandse (27 april) en Belgische (28 april) edities van TopGear Live, dus The Stig kwam ons even opwarmen.

Onder andere Veronica-dj Sven van Veen, acteur Mark van Eeuwen en niemand minder dan coureur en autogek Bernhard van Oranje mochten naast de witte gestalte plaatsnemen voor een paar spectaculaire rondjes over de ingekorte variant van het circuit. The Stig bestuurde daarbij onder andere een Ferrari 458 Italia, een Mercedes SLS AMG en de Mustang GT4 racer van Bernhard van Oranje zelf, die zijn enthousiasme niet kon onderdrukken: 'Voor racefans zoals ik is dit een once in a lifetime ervaring – ik mocht met The Stig racen en hij reed in mijn auto!'

Ook Mark van Eeuwen kwam grijnzend uit de auto: 'Het was waanzinnig! Hij praat niet, hij knikt niet, het lijkt zelfs of hij niet ademt. Maar wat kan die man rijden!' Na afloop van zijn wangedragingen op het circuit stelde The Stig zichzelf beschikbaar voor interviews, al zei hij niets.

En toen, even plotseling als hij was verschenen, ging The Stig er weer vandoor, de toegestroomde menigte tussen de stinkende en nasmeulende supercars achterlatend. Gelukkig weten we zeker dat hij snel terugkomt: op 27 april zijn er twee TopGear Live-shows te bewonderen in het Ziggo Dome in Amsterdam, en op 28 april in het Sportpaleis te Antwerpen. Voor Amsterdam kun je hier kaarten bestellen; voor Antwerpen begint de voorverkoop op 21 februari!

 


 

Reacties