Afgelopen zondag is serie 14 van Top Gear bij de BBC gestart. We hopen dat de eerste uitzending weer als vanouds geweest is. Je hebt nog geen preview gezien van wat volgt. Niet dat we daarvan van afgestapt zijn, maar er moeten nog een aantal belangrijke items worden gefilmd, dus dat volgt later.
 
Zo nam de opname rond de kerstuitzending in Zuid-Amerika meer tijd in beslag dan voorzien. Ziekte, het weer en defecte voertuigen waren de oorzaken. Maar we zijn er van overtuigd dat het eindresultaat staat als een huis. In vergelijking met de Vietnam-uitzending is dit regelrechte hardcore.
 
In de tweede show gaan de heren zelf een elektrische auto bouwen, een magische geheel met ons drietal in één barrel. Vergelijk het maar met de Renault Espace convertible. In de derde aflevering beantwoorden we de vraag welke autofabrikant het grootste aantal geweldige auto’s heeft gemaakt.
 
De vierde show gaat Clarkson met een Twingo naar Belfast. Test het kleintje in het riool, tijdens een ijzige hockeywedstrijd en probeert het veer te halen terwijl de boot al vertrokken is. Niet moeilijk om daarbij nu al een beeld te vormen. O ja, en we hebben die uitzending ook een race met vliegveldvoertuigen.
 
Tja en de show in januari, dan is het geld weer helemaal op. Echt waar! De echt fan weet wat dat betekent, dus blijf kijken. Wat betreft auto’s zit de Mercedes SLS er ergens in, maar ook de Lexus LF-A en de Insignia OPC.

Reacties