Nog twaalf nachtjes slapen en dan is het eindelijk weer zo ver: de nieuwe serie van Top Gear, de 14e alweer, gaat van start. Zondagavond 15 november om 21.00 uur onze tijd tune je in op BBC2 voor de meest hilarische stunts, de meest serieuze tests, snelle rondes van bekende en voor ons volslagen onbekende Britten en natuurlijk de rondjes van The Stig.
 
Wat kun je zoal verwachten? We gristen de planning van het bureau van de producer en we troffen het volgende aan: James May test samen met The Stig de twee idiootste sleeën die je kunt kopen. Een Mercedes S63 AMG en een BMW 760iL. Naar verluidt, hebben beide auto’s geen achterbanden meer.
 
De Roemeense bergen worden onveilig gemaakt door Clarkson, Hammond en May als ze op pad gaan met een Aston Martin DBS Volante, een Ferrari California en een Lamborghini Gallardo Spider. Zonder navigatiesysteem, zonder wegenkaarten. En ze duiken ook nog even Boekarest in, tussen de Russische playboys. Even kijken wie er nu een coole auto rijdt.
 
Natuurlijk bouwen de heren ook weer zelf een auto: de groenste Top Gear-auto. Ze zien er niet uit en het rijden is verreweg een ramp. Maar het werkt. Zeggen ze. Overigens heeft James een nog genialere oplossing om groen te rijden en files te vermijden: een zeppelin met een caravan eronder. Hoe comfortabel wil je het hebben? Dat James uiteindelijk neerstort en bijna om komt, is een kleinigheid. Altijd leuk nieuws voor kranten.
 
Hammond leeft zich trouwens weer eens uit op een vliegtuigstrip. Niet met een enge dragracer – we houden hem liever nog even heel – maar in vliegvelddingen. Je weet wel, van die auto’s waar ze vliegtuigen mee trekken, van die vrachtwagens waarvan de laadbak tien meter de lucht in kan om dat plakkerige eten aan boord te brengen. En van die karretjes waarvan ze altijd jouw koffer af laten kletteren zodat je weer eens drie dagen in de dezelfde onderbroek moet rondstruinen tijdens je vakantie omdat je koffer nog op een landingsbaan ligt.
 
Natuurlijk ondernemen Jeremy, James en Richard weer een trip naar Verweggiestan – het Amazonegebied van Bolivia wordt het dit keer. Althans, zo maken wij op uit de kaarten op het bureau van de producer. Met echte 4×4’s. Die alleen wat oud zijn. Wat gammel ook.
 
En zoals altijd rijdt The Stig zijn rondjes op het Top Gear-circuit. In welke auto’s? Eh, we zagen een Audi R8 met V10-motor. Een Mercedes S63 AMG en een BMW 760iL – uit de test met James. Een Lexus LF-A. En een Mercedes SLS. Vooral naar de rondetijd van die laatste zijn we zeer benieuwd. Zullen we wedden dat Jeremy er een gaat kopen?
We houden je de komende tijd op de hoogte als we meer weten…

Reacties