Het is weer typisch de tijd dat de uitslagen van diverse autoverkiezingen bekend worden gemaakt. En bij Top Gear Magazine doen we naar natuurlijk vrolijk aan mee. Onze Britse collega’s hebben een lijstje opgesteld waaruit één winnaar is gekozen.
 
Dodge Challenger: “Een in en in prachtig object, met een silhouet dat iedere auto goed zou doen.”
 
Citroën C3 Picasso: “Zou niet funkier kunnen worden, ook al zou James Brown in de auto gaan jammen met Sly & The Family Stone.”
 
Fiat 500 Abarth: “De Abarth zou eigenlijk verwarrende gevoelens moeten opwekken. Maar nee. Zelfs wij zijn er helemaal gek van.”
 
Honda FCX Clarity: “Het wordt al de belangrijkste auto genoemd sinds Karl Benz met de motorwagen uit zijn schuurtje naar buiten reed. Maar het kan wel eens meer dan dat worden.”
 
Toyota iQ: “Een automobiele mijlpaal, maar dan op een afwijkende maar niet minder belangrijke manier dan de Volkswagen Kever en de Fiat 600.”
 
Opel Insignia: “Deze auto laat je met een vrolijk gevoel achter. Het ziet er goed uit, biedt een fijne omgeving om in te verblijven en rijdt heel behoorlijk.”
 
KTM X-Bow: “Niets op deze auto zit er zonder doel. Prachtig carbon en een geweldige motor, waardoor het het meest fantastische ding is waar we ooit mee op stap geweest zijn.”
 
Volkswagen Scirocco: “Soms vergeet je gewoon even hoe spannend een Volkswagen kan zijn. Ze willen je nog steeds laten glimlachen.”
 
Rolls-Royce Phantom Coupe: “Dit is meer een van de grootste gebeurtenissen in je leven dan gewoon een auto.”
 
Lamborghini Gallardo LP-560-4: “Hier zit een gevoel voor drama in dat je niet bij een andere supercar krijgt, zelfs al voordat je de eerste versnelling inschakelt.”
 
Corvette ZR1: “Het is de pure verrassing van de 638 pk uit de 6,2-liter V8 supercharger die het meest imponeert.”
 
Ferrari California: “Komt veel beter over in het metaal met leer dan op de foto’s op het scherm.”
 
En welke is het geworden? Of liever welke zou het moeten worden?

Reacties