In de Verenigde Staten moesten TopGear-fans het tot nu toe doen met ingekorte versies van ons favoriete programma, waar alle rare kleine Euro-autootjes en beledigende opmerkingen van Jeremy Clarkson uitgeknipt waren. Een stel BBC-fanatiekelingen probeert daar al een tijdje hun eigen TopGear-variant van de grond te krijgen, en al een tijdje lukt dat niet. Maar nu gaat het gebeuren: komende herfst ziet TopGear USA het levenslicht.

Na een hoop gedoe is duidelijk welke zender het programma mag uitzenden. Het wordt The History Channel, en dit zijn de eerste beelden. We zien veel snelle auto’s met rokende banden, een oude Cadillac die Dukes of Hazzard-style aan gort gejumpt wordt, en een stel presentatoren die het uitgieren van het lachen. Het zijn Adam Ferrara (lolbroek), Tanner Foust (stuntrijder) en Rutledge Wood (race-analist). Nooit van gehoord; waar zijn Jay Leno, Jerry Seinfeld en Richard Petty?

Wat denken we: gaan we dit in Europa massaal downloaden, zoals ze in de VS met onze versie doen? Of kan het ons eigenlijk niks schelen wat ze aan de andere kant van de plas uitspoken? We denken persoonlijk het laatste.

Reacties