Geen geintje: het kan echt! Het eerste wapenfeit van Chris Evans, de nieuwe presentator van TopGear, is namelijk het uitschrijven van audities. 'Richard en James werden ooit gevonden via audities,' zegt Evans, 'en dus gaan wij dat ook doen: audities houden. Niet alleen voor beroemdheden, ex-beroemdheden of aanstormende beroemdheden, maar voor iedereen die naar de show kijkt.'

'Man, vrouw, jong, oud, maakt niet uit. Het enige dat uitmaakt is dat je dol bent op auto's en er wat van weet. Even veel, liefst meer dan ik.' En het feit dat je enorm goed Engels spreekt, zouden we willen toevoegen. Hoewel benadrukt wordt dat iedereen, van waar ook ter wereld, mag meedoen, lijkt ons dat nogal voor de hand te liggen.

De audities zijn trouwens geen garantie dat iemand uit het publiek volgend seizoen echt TopGear zal (mee)presenteren. Chris: 'Dat gebeurt alleen als er echt iets goeds bij zit. Zullen we één presentator hebben, of twee, of drie? Of presentatoren die langskomen afhankelijk van wat er die avond in de show zit? Het is een open boek. En het zal mede afhangen van wat hier uitkomt.'

Ben jij minstens 17 jaar en droom je ervan om TopGear te presenteren? Grijp je kans, want ook jij kunt een gestaag afstervende bos krullen, groeiende bierbuik en een onbeheersbare neiging om elke zin te eindigen met '……in the world' krijgen. Om maar te zwijgen van elke dag een andere (super)auto onder je kont, voorrang in de supermarkt en de zekerheid dat één producer altijd zorgt dat je steak klaar staat.

Hoe doe je mee?

Simpel: maak een video van maximaal 30 seconden van jezelf, en enkel en alleen jezelf, in beeld vanaf je middel tot je kruin. Je presenteert in het Engels voor de camera en gebruikt daarbij geen gimmicks, trucjes, stunts en – heel belangrijk – ook geen auto's. Alleen jij en de camera. Onthoud dit goed, want iets anders zal niet worden bekeken. Waar je het dan over moet hebben, wat je moet zeggen? Hé, jij bent de presentator: wees creatief!

Bekijk nog even dit lijstje met voorwaarden, ga na of je aan alles voldoet en stuur je video vóór 20 juli naar topgear@bbc.co.uk. Mocht je een foutmelding ontvangen, dan is je video wellicht te groot – comprimeer 'm in zo'n geval naar een kleiner bestand en probeer het opnieuw. Door je materiaal in te sturen, ga je ermee akkoord dat de BBC dit wellicht gebruikt in het programma, op bbc.co.uk, topgear.com, topgear.nl of op platformen van derden zoals YouTube, Facebook en Twitter. Zie je dit niet zitten, doe dan vooral niet mee.

Succes!

Reacties