We kunnen wel een spitsvondige insteek bedenken, maar dat is niet nodig, want dit verhaal verkoopt zichzelf. Willow Springs Raceway in de Amerikaanse staat Californië kan van jou zijn. Een van de bekendste circuits ter wereld staat na 62 jaar weer te koop. Je krijgt zelfs acht circuits voor je geld: drie asfaltcircuits, twee geasfalteerde ovalen, een onverharde oval, een kartbaan en een driftcircuit.

Willow Springs ligt een stukje boven Los Angeles (en een stukje onder Sequoia National Park, voor de liefhebber) en zo’n vijf uur rijden van het circuit Laguna Seca. Het werd in 1953 gebouwd met inspiratie van Europese circuits. Je kunt zeven configuraties maken van het asfalt dat er nu ligt. Het is een uitgestrekt circuit met flink wat hoogteverschillen en daardoor wat technische bochten.

Waar ken je Willow Springs Raceway van?

Wij kennen het circuit vooral van de talloze driftfilmpjes die er de afgelopen twintig jaar zijn opgenomen, maar je kunt het circuit ook kennen uit Gran Turismo. Je weet wel: het circuit met die lange laatste bocht waarvan je nooit helemaal zeker weet of je hem nou vol gas moet nemen. En misschien omdat je hebt zitten grinniken om de configuratie Big Willow die er een beetje uitziet als een, eh, Big Willy.

Je krijgt in totaal ruim 240 hectare met onder meer een restaurant, een winkeltje, een tankstation, een kantoor, een garage om te klussen, wat garages om te verhuren, een handjevol voertuigen om de boel te onderhouden en een opslag. En je mag de geweldige slogan ‘The Fastest Road in the West’ gebruiken. Dan voel je je toch een beetje als een cowboy met een V8.

Wordt het circuit exclusief voor rijkere mensen?

Nu het slechte nieuws. Fans van het circuit zijn bang dat poenige investeerders de boel opkopen en omtoveren tot een prijzig resort. Nu is het circuit juist heel toegankelijk voor liefhebbers die laagdrempelig een circuitdag willen doen. Tijd voor een inzamelactie om het circuit collectief te kopen? Wat Willow Springs moet kosten, is helaas op aanvraag voor potentiële kopers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)