De kop boven dit artikel hebben we met opzet tussen aanhalingstekens gezet. De quotes heen en weer van Europese en Chinese bewindslieden komt voornamelijk van de Chinese krant Global Times. Deze nieuwsverstrekker wordt financieel gesteund door de overheid. We zeggen niet dat er niets van klopt wat ze zeggen, maar houdt wel een potje zout bij de hand.

Volgens Global Times heeft de Chinese overheid contact gezocht met de EU. Hetzelfde medium bracht het nieuws over Chinese automerken die erop aandrongen bij de overheid om actie te ondernemen. De republiek wil graag dat Europa nog eens nadenkt voor het continent importheffingen gaat doorvoeren. Op 4 juli zouden de eerste taksen ingevoerd worden. In de tussentijd wil de EU onderzoek doen en op 2 november met een definitieve versie komen.

Het gesprek tussen China en de EU over de importheffingen

De eerste taksronde wil China al tegenhouden. De Chinese minister van Commercie zou om tafel gezeten hebben met EU-commissaris Valdis Dombrovskis. De partijen zijn akkoord gegaan om de gesprekken opnieuw te beginnen. Volgens de Chinese minster staat de deur altijd open voor gesprekken. Het land zou een zelfde soort situatie als die met Amerika willen voorkomen. Daar was de importheffing 25 procent maar steeg onder president Biden naar 100 procent. Mocht het toch ook gebeuren in Europa, dan onderneemt China stappen.

Een woordvoerder van de Europese Commissie laat aan Reuters weten dat alle onderhandelde informatie meegenomen wordt in het einddossier. Volgende week donderdag weten we zeker meer, want dan is het al 4 juli. Dan zal de Europese Unie zoals het er nu voor staan beginnen met de importheffingen op Chinese EV’s.

Reacties

  • Sjakie heeft op 24 juni 2024 geschreven:

    Goh jullie zijn maar druk mee met die belasting op Chinese EV’s. De consument zal het worst wezen want die wil die rommel toch niet hebben.

    • Maarten heeft op 27 juni 2024 geschreven:

      Polestar en MG zie je nu al rijden op de weg.
      Komen er nog meer merken bij die ook nog betere price performance bieden, zijn er mensen die chinese tech kopen.

      Spionage geloven ze niet in.
      Zie ze soms zelfs met telefoons uit China lopen.
      Alles om wat geld te besparen…

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear