Het zou niet eerlijk zijn om KGM weg te zetten als een flauw jatmerk. We durven zelfs het tegenovergestelde te beweren, want KGM is de nieuwe naam van Ssangyong. En dit merk bracht ons de Rodius en de Actyon, wat eigenlijk de eerste coupé-SUV was en dus de voorloper van de BMW X6 of de Renault Rafale. Het idee van de coupé-SUV laat het merk los met de introductie van de nieuwe KGM Actyon.

We geloven best dat er een briefing was als ‘spitse achterlichten, veel overhang áchter maar toch een grote afrijhoek’ en dat dit automatisch het resultaat is, zonder dat het schaamteloze plagiaat is. Maar is er dan niemand binnen het concern die even zegt van ‘goh, vinden jullie hem ook niet op een Velar lijken? Moeten we daar niet iets mee?’

Range Rover Velar SVA

De echte Velar | Foto: © Land Rover

Volgens de Koreaanse website van KGM staat Actyon voor Action en Young, maar ook voor Act en On. De auto moet een nieuw begin zijn voor KGM en de Actyon staat ‘in het centrum van verandering’. Verder kiepert het merk nog een emmer clichés leeg, maar het komt erop neer dat de verwachtingen van de nieuwe SUV hoog zijn bij KGM.

KGM is de comeback van SsangYong

Of de nieuwe KGM Actyon ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Het merk is momenteel druk bezig met de wederopstanding in Europa, dus een vlaggenschip zou daar wel bij passen. Misschien dat ze hem op Velar verzoek naar hier brengen. In Nederland kun je momenteel de Rexton kopen en de nieuwe Torres. Leuk voor KGM: volgens BusinessKorea heeft het autoconcern vorig jaar voor het eerst in 16 jaar weer winst gemaakt.

Reacties

  • EC Dubost heeft op 16 juli 2024 geschreven:

    Jatwerk van Ssangyong is niet verassend. In het verleden hebben ze fragmenten van Mercedes gebruikt voor hun Rodius gedrocht.

    • Chris heeft op 16 juli 2024 geschreven:

      Verassend? Dan gaat het in rook op. Verrassend bedoel je waarschijnlijk.

      Voor de Rodius kochten ze de motor van Mercedes, met toestemming natuurlijk van Mercedes, het uiterlijk had niets met Mercedes te maken.

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear