Je kunt veel zeggen over SsangYong, maar welk ander automerk durfde het aan om een auto met een dakkapel uit te brengen? Bovendien introduceerde het merk nog eerder dan BMW een SUV met een aflopende daklijn. En ze noemden ‘m ook nog eens de Actyon. Maar helaas, de nieuwe eigenaar van het merk vindt dat SsangYong lijdt aan een ‘pijnlijk imago’. Daarom staat er een naamswijziging op stapel.

SsangYong Motor heet binnenkort officieel KG Mobility. Jammer, want letterlijk vertaald betekent SsangYong ‘Dubbele Draak’. Dat is net zo cool als een shirt met een print van wolven die naar de maan huilen. Momenteel verkoopt SsangYong de Korando, Rexton, Musso en Grand Musso in Nederland, en in België daarnaast nog de Tivoli en Grand Tivoli. Of eigenlijk: je kunt ze hier kopen. Echt verkopen doen ze natuurlijk niet.

SsangYong moet weer groot worden

De naamsverandering is zoals gezegd in gang gezet door de nieuwe eigenaar van het merk. Dit bedrijf, KG Group, heeft grote plannen. ‘De naam SsangYong Motor heeft een schare fans met goede herinneringen, maar het heeft ook een pijnlijk imago’, meent de voorzitter van KG Group volgens The Korea Herald. We zijn benieuwd of we KG Mobility ooit in dezelfde zin zullen noemen als Hyundai en Kia – of doen we dat nu?

Reacties

  • Trixie heeft op 5 januari 2023 geschreven:

    Ik voorspel dat die naamswijziging successen gaat geven. Klinkt wel erg sexy: KG Mobility X6 M style. Waar kan ik intekenen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear