Om maar te beginnen met het goede nieuws: de inzittenden van deze Porsche 911 Cabrio Turbo hebben de crash overleefd. Het zegt veel over de veiligheid van moderne auto’s, maar ook over het geluk dat de inzittenden hadden dat er geen boom in de buurt stond. De crash gebeurde afgelopen zaterdag tijdens een evenement in de VS.

De Sun Valley Tour de Force is een evenement dat gehouden wordt in de Amerikaanse staat Idaho. Als onderdeel van het evenement mogen deelnemers op een afgezet stuk weg van ruim 5 kilometer lang kijken hoe hard hun auto kan. Het record van het evenement staat op 403 km/u – uiteraard neergezet met een Bugatti Chiron.

Hieronder zie je de beelden. Het schijnt dat de crash komt door een klapband. De auto raakt in een slip en slaat daarna meerdere keren over de kop. Als je ziet hoe erg de auto over de weg stuitert, lijkt het sowieso geen geschikte weg om dergelijke snelheden te rijden. De exacte snelheid is overigens niet bekend, dat zou de zwarte doos in de auto nog kunnen uitwijzen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear