We durven wel te zeggen dat BBS het bekendste velgenmerk ter wereld is. Zelfs als je niets met auto’s hebt, is de kans groot dat je het merk kent. Al is het maar omdat het Golfje van je neef vroeger BBS’jes had. En toch kan het velgenmerk met zo’n enorme naamsbekendheid het hoofd niet boven water houden. Volgens het Duitse vakblad Reifenpresse is de velgenboer voor de vijfde keer failliet gegaan.

Het is een lange tijd goed gegaan met de velgenboer, want het eerste faillissement werd pas na 37 jaar aangevraagd in 2007. Maar dit record van het langst aantal jaren zonder faillissement heeft BBS niet meer kunnen evenaren. In 2011 was het weer raak en daarna weer in 2020. In 2021 kocht het bedrijf KW Automotive BBS over, maar zelfs toen ging BBS weer in 2023 failliet.

Na het faillissement vorig jaar kwam de velgenboer in handen van een Turks bedrijf, maar ook deze firma kon BBS niet redden. Schijnbaar kregen de ruim 200 medewerkers al een tijdje geen salaris meer. Zocht je nog een onderneming? Misschien kun jij binnenkort dan de boel opkopen voor het zesde faillissement. Gelukkig staan de verkoopsites voorlopig nog vol met (gebruikte) setjes BBS-velgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear