Slecht nieuws pakt doorgaans meer bereik dan goed nieuws, dus het kan zomaar zijn dat je wel had meegekregen dat velgenmerk BBS failliet was gegaan, maar niet dat ze inmiddels weer gereanimeerd zijn. KW Automotive, bekend van de mooie dempersetjes, rondde in juni de overname van BBS af. Inmiddels is de productie van de befaamde veelspaakvelgjes weer opgestart. Deze VW Golf GTI BBS Concept zal dus niet de laatste zijn op de goudkleurige velgen.

VW Golf GTI BBS Concept

Deze Golf GTI is geen promotiemodelletje van BBS zelf, maar van Volkswagen Amerika en liefhebber Jamie Orr. Grappig genoeg staat de GTI niet op demperspul van KW, maar van H&R. Een directe aanleiding zoals een jubileum is er niet. De marketingspecialist achter de VW Golf GTI BBS Concept liet zich inspireren door een Golf II GTI die hij in 2019 zag. Hij wilde de retro-uitstraling transplanteren op de nieuwste Golf GTI.

De Golf GTI staat op BBS Super RS-velgen met formaatje 19 inch. Voorop kregen de wielen iets meer camber voor een fijne fitment. De verlichting in de bumper is geel en rondom de carrosserie zijn stickers aangebracht. De motor met 245 pk is standaard gebleven, op een uitlaat van Borla na. Het interieur is ook volledig standaard. Er zijn geen plannen om deze speciale uitvoering daadwerkelijk in productie te nemen, het blijft een eenmalige marketingexercitie.

Advertentie

Reacties

  • Davey heeft op 16 augustus 2021 geschreven:

    Gebouwd door Jamie Orr

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie