Dingen die in Europa een beetje truttig zijn, kunnen in de VS heel erg cool zijn. Dat geldt voornamelijk voor mannen die op paarden rijden, oude rocksterren of caravans & campers. Waar wij Europeanen een Fiat Ducato voorzien van een hoop polymeer en polyester, pakken ze het in de VS lekker groots aan.

Er zijn bekende RV’s, zoals de van Robert de Niro in Meet The Parents II en die Fleetwood Bounder van Breaking Bad. Maar deze Mauck MSV 1120S Elite is eveneens een geweldige rariteit. Dit specifieke exemplaar is extra bijzonder, want een van de vorige eigenaren was niemand minder dan verward presidentskandidaat Kanye West.

Briljante camper met benzinemotor

Voor de liefhebbers van dikke motoren, de originele motor is vervangen door een 6.3 liter V8 van General Motors. In tegenstelling tot de 6,2 liter metende ‘6.3’ van Mercedes, heeft deze écht een cilinderinhoud van 6,3 liter. Welke uitvoering het van de de motor is, zeggen ze niet maar het lijkt ons de Vortec te zijn. Hadden we maar een GM-kenner op de redactie, oh wacht die hebben we! Enneh, ja, dit is dus gewoon een benzinemotor, iets dat wel vaker voorkomt. Ach ja, korte roadtrips zijn ook roadtrips, toch?

Helemaal origineel is de MSV niet meer, maar dat is niet erg. Let wel: 99,998 procent van de wereldbevolking weet niet hoe een originele eruit ziet. Hij lijkt overgespoten te zijn, er zitten Mickey Thompson-wielen onder (dat is dan wel weer cool), getinte ramen, led-lampen achter en een 17-inch multimediascherm in het dak. Dat was toen een enorm formaat.

Airco én de ARKO doen het niet

Uiteraard is het niet allemaal goud dat er blinkt, want er zijn ook een paar dingetjes mis mee. Gelukkig wordt dat keurig vermeld in de advertentie. De meeste kun je op de foto’s zien, maar de elektrische zijruiten doen het niet en de airco voorin ook niet. Geen airco en geen ARKO (Alle Ramen Kunnen Open). In de volle zon rijden met zo’n enorm glasoppervlak moet een intense ervaring zijn. Volgens de verkoper is het gewoon kapot relais of drukknopje. Als het zo’n eenvoudige oorzaak is, waarom hebben ze het niet even gefixt?

Enfin, we moeten ook niet zeuren want je rijdt in een van de coolste en meest originele campers die je maar kunt voorstellen. Als je met je vrienden een vrijgezellenfeest gaat organiseren, is zo’n briljante camper het eerste dat je moet regelen. Interesse? Je kan het kavel op Cars & Bids hier bekijken. Het hoogste bod staat nu omgerekend op zo’n 6.000 euro. Haal jij hem naar Nederland?

Reacties

  • Dave heeft op 3 augustus 2024 geschreven:

    Wat doet dat extra setje wielen aan de achterkant?
    Is net een fiets met zijwieltjes zo…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear