Soms ben je blij als er een extra setje ogen aanwezig is dat je weerhoudt van domme fouten. Zo hebben we ooit met een hoop pijn en moeite een differentieel gewisseld, en na een dag vloeken wilden we een proefrit maken. Het was maar goed dat er iemand vanuit een hoekje riep: ‘Jullie hebben toch wel olie in dat nieuwe differentieel gedaan, toch?’ En zo vragen we ons af: wat is jouw domste fout?

Dit kan van alles zijn: heb je een keer omdat je heel hard focuste op een paaltje aan de voorkant juist de achterkant stuk gereden? Of heb je een jeugdzonde die je eindelijk wilt delen? Die dikke spoiler vond je ooit cool, maar achteraf was het toch best dom. Of ben je ooit je rijbewijs kwijtgeraakt om een domme reden? Deel het in de reacties hieronder of op Facebook. Anoniem mag ook, we oordelen niet.

Lees ook: Dit is waarom mensen gas bij geven als je ze inhaalt op de snelweg

Het hoeft trouwens niet per se over jou te gaan. Je mag ook het domste noemen wat een van je vrienden ooit heeft gedaan, al vinden we dan wel dat je het subject bij naam moet noemen. Zoals altijd pikken we de leukste reacties eruit voor een tweede artikel. Wat het jou oplevert? Misschien eeuwige internetroem, en anders lucht het op z’n minst op. Foto’s ter ondersteuning zijn uiteraard welkom.

Reacties

  • Floenk heeft op 16 september 2024 geschreven:

    Besloot een keer dat het weer tijd werd om in mijn thuisdorp Max Verstappen te spelen. Ging vierkant over de rotondes, strakke bochtjes, flink gas op de rechte stukken… tot ik in een bepaalde bocht een ongelijke en uitstekende stoeprand over het hoofd zag. Heel mijn velg naar de haaien, sta je dan met je goeie gedrag. En als kers op de taart komen alle mensen die je net ingehaald hebt je ook nog eens lachend voorbij.

    Reageer
  • Martijn heeft op 15 september 2024 geschreven:

    O, zoveel 😇Er wordt nog steeds, nu een jaar of 30 later, gelachen over dat klaverblad waar ik het 60km bordje had gemist en met 120 de bocht inging, met een volle achterbank. Of over die 18m lange, knalgele NZH harmonica us, die ik niet zag omdat ik in slaap was gevallen na de nachtdienst. Of na een feestje op een motortreffen de volgende ochtend een proefrit gaan maken, de importeur kwam langs met de nieuwe modellen. Of na een bezoekje aan een schotse whiskydestilleerderij ijskoud weer op de motor stappen Of…, of…

    Reageer
  • Mr. Bean heeft op 15 september 2024 geschreven:

    Naar de bouwmarkt geweest, dus ik moest met open achterklep rijden, en dan piept de auto steeds (letterlijk). Trachtend dit uit te schakelen drukte ik op de knop om de parkeersensoren uit te zetten, zonder resultaat. Maar nu vergat ik die weer aan te zetten… Ik ben inmiddels zo gewend aan die sensoren dat ik niet eens meer goed in de spiegels kijk bij het parkeren. En dus zet ik de Corsa zo tegen een paaltje. Nu wil het geval dat de uitlaat en centimeter uit de bumper steekt, en precies dit het enige contact was met het betonnen straatdecor. Ik heb later bij de onderhoudsbeurt de uitlaat nog laten nakijken, niks aan de hand. Geluk kan je afdwingen, denk ik

    Reageer
  • Hans heeft op 15 september 2024 geschreven:

    In de jaren 80 was het standaard dat er een sigarettenaansteker in het dashboard zat. Maar die van mij werkte niet meer zo goed. Elke keer dat ik hem indrukte werd hij wel heet maar plopte er niet meer uit.

    Dus zo handig als ik was heb ik het wel even nagekeken en “gerepareerd”. Tijdens een autorit wilde ik een sigaret roken en drukte de aansteker in. Toen deze goed op temperatuur was plopte hij er niet uit, hij schoot er gewoon uit. En dat precies tussen de voorstoelen door zo op de achterbank.

    Resultaat: een verbaasd gezicht en een brandgat in de achterbank.

    Reageer
  • Yorick Swanenburg heeft op 15 september 2024 geschreven:

    Met mijn vrijgezellenfeest een cursus offroaden gehad in een jeep. Later met mijn Audi A4 een blubberig karrespoor naar een camping in gereden. Niet omgekeerd want ik dacht aan de cursus, dit kan ik. Totdat de motor draaide in de versnelling maar de auto niet meer bewoog. Ow ja, deze is niet verhoogd. Bodemplaat vastgezogen in de modder. Door plaatselijke tractor eruit getrokken in ruim voor 100 euro cash.

    Reageer
  • Peer heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Mijn lieftallige vrouw, die tijdens een vriendinnen weekend dacht de ruitenwisservloeistof bij te vullen onderweg. De volle 5L werd netjes in de cilinderkop gegoten.

    Reageer
  • Karel Ankerwout heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Een goedkoop AliExpress luchtfilter op mn auto gemonteerd. Die heeft het na ongv 1000km, midden in Duitsland begeven in de vorm van binnenwerk wat losliet en dat werd zo de motor in gezogen, complete motor naar de haaien 😀

    Reageer
  • Zogekalseendeur heeft op 14 september 2024 geschreven:

    De deur van mijn mazda 3 ging niet goed meer op slot. Als hebhard aan de deur hendel trok ging hij gewoon open. Ik dacht met mijn buurman “die gaan we maken”. Afijn, deurpaneel er af etc en jahoor het schakelmechanisme was niet helemaal lekker. Weer goed gezet en terug gebouwd.

    Laatste check: deur op slot. Check! Perfect, na het trekken aan de hendel ging hij niet meer open :). Slot er af …. Deur nog niet open… nooit meer open. We hadden hem voor goed “gemaakt”. Om weer bij het mechanisme te komen moest de deurpaneel er weer af etc. Alleen dat kan niet als je deur dicht zit. Met geen mogelijkheid kom je bij de kapotte module zonder de deur er uit te zagen.

    Auto maar verkocht (en dit overigens eerlijk aan de desbetreffende koper verteld)

    Reageer
  • Mino heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Ooit toen ik nog 18 was, kwam ik een meisje tegen waar ik vrolijk naar zwaaide, echter had ik beter voor mij kunnen kijken, want daar doemde een Opel kadett (D) op die geparkeerd stond. Dus dat werd schadeformulier invullen.

    Reageer
  • DRiES heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Ooit eens met van Spanje terug naar Frankrijk de grens willen oversteken en al op de grote wegen “col fermée” tegengekomen, het was putje winter en het had veel gesneeuwd, ik wilde toch een zandweggetje over de berg proberen, met een oude citroën XM… Nodeloos om te zeggen dat ik niet ver geraakte. In een bocht geraakte ik echt niet meer vooruit en schoof ik gewoon achteruit de berg af. tot op een punt waar ik na 20 keer steken toch rechtsomkeer kon maken (de draaicirkel van een XM is nét iets groter dan van een oceaanstomer)
    Dus doorrijden tot een tunnel was slimmer dan bordjes negeren die er duidelijk met een reden geplaatst waren.

    Reageer
  • Chocolade modder heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Ooit zat de auto zo onder de modder dat ik dacht dat OF de auto OF de modder chocolade was. Ik ging dat dus eten, en, je raadt het al, ik spuugde het vol uit. Was niet heel erg lekker haha.

    Maar ja, ik was nog jong dus ja…

    Reageer
  • Thuismonteur heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Zelf onderhoud uitvoeren.
    Na reeds 13 liter olie in een Ford Escort 1.6 gevuld te hebben viel pas het kwartje.
    “Da’s wel erg veel.”
    Waarna ik erachter kwam dat er geen carterplug terug in gedraaid was!

    • Mino heeft op 14 september 2024 geschreven:

      😂😂😂😂 ja dan kun je blijven gieten

      Reageer
    Reageer
  • Gerrit heeft op 14 september 2024 geschreven:

    We gingen leuk met vrienden op wintersport en we mochten papa’s auto lenen.
    Ideaal natuurlijk echter moest ik 2 dagen van te voren even de adblue bij vullen. Mijn vader gaf aan dat dit bij de voorstoelen laf en in een jerrycan zat.
    Was simpel zat, tankie erin en gaan met die banaan. Tot een dag van tevoren mijn vader vroeg: Heb je die adblue nou al erbij gegooid want het ligt nog bij de voorstoel.
    Wat bleek, de jerrycan die ik erin had gegooid was ook blauw alleen dan van kleur, inderdaad het was ruitensproeiervloeistof. Moeilijk dom.

    Reageer
  • Rampage Vooruit Gent heeft op 14 september 2024 geschreven:

    Ooit, in lang vervlogen tijden had ik steevast een opblaasmatras, kussens en een deken in de koffer van mijn Astra F stationwagon. Dit gebruikte ik voornamelijk om te voorkomen dat ik dronken naar huis moest rijden, maar soms ook voor een gezellig samenzijn…
    Op een keer stond ik dus in het centrum van Gent geparkeerd, vlak bij de “Vooruit” waar een feestje bezig was. Op een later uur besloten een meisje dat ik had leren kennen om (letterlijk en figuurlijk) samen in de koffer te duiken.
    Na een hele tijd elkaar intens in de ogen te hebben gekeken zagen we plots blauwe zwaailichten. Blijkbaar een razzia op het feestje. Even later komt er een agent op onze raam kloppen om te zeggen dat we naar een kamer moesten gaan of we zouden een boete krijgen.

    • Mino heeft op 14 september 2024 geschreven:

      Ooit toen ik nog 18 was, kwam ik een meisje tegen waar ik vrolijk naar zwaaide, echter had ik beter voor mij kunnen kijken, want daar doemde een Opel kadett (D) op die geparkeerd stond. Dus dat werd schadeformulier invullen.

      • Harold heeft op 15 september 2024 geschreven:

        Had in de jaren negentig ooit een Volkswagen Jetta gekocht. Prima auto verder maar het bleek niet zo handig om met de groene kant van een schuursponsje de voorruit schoon te maken. Vooral niet toen de zon begon te schijnen.

        Reageer
      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)