Wist je dat een van de zeldzaamste opties voor een Porsche 911 een ruitenwisser voor de achterruit is? Of wist je überhaupt dat je kon kiezen voor een wisser áchter? Bij haast alle hatchbacks en SUV’s zit er een wisser op de achterruit (behalve bij de vroegere exemplaren van de Hyundai Ioniq 5), maar bij sedans en coupés bijna nooit. Wil je toch een ruitenwisser achterop? Dan kun je nu een draadloze ruitenwisser kopen.

Weet je wat: plak hem lekker waar je wilt. Liever eentje op de zijruiten? Of eentje aan de binnenkant van de ruit omdat je airco de boel niet meer zo lekker ontwasemt? Mag allemaal. Je kunt nu een draadloze ruitenwisser kopen die je met een zuignap en een sterke magneet op je ruit doet. Je laadt de ruitenwisser op met een USB-kabeltje en met een knop in het interieur zet je de wisser aan.

Dat scheelt weer een gat boren in je dak zoals de Volvo 850 hierboven. De auto hierboven is trouwens waarschijnlijk een politieauto geweest, die hadden ook zo’n wissertje die uit het dak kwam. De draadloze ruitenwisser met de naam GeckoWiper ziet er in ieder geval een stuk beter uit. Goedkoop is de wisser niet: op Kickstarter kost het ding 393 euro voor de snelle beslissers.

Volgens de maker is de wisser uitermate geschikt voor de Hyundai Ioniq 5, want daar is ie voor ontwikkeld. Ook komen ze binnenkort met modellen voor de Tesla Model Y, Tesla Model 3, Polestar 2 en de Kia EV6. Misschien dat ie het ook wel goed doet op een Porsche 911 of op de zijruit van je busje. De batterij moet zo’n zes maanden meegaan, afhankelijk hoe vaak het regent, uiteraard.

Reacties

  • Albert heeft op 1 oktober 2024 geschreven:

    Fantastische uitvinding, helaas belachelijk duur…

    Reageer
  • Bertie heeft op 1 oktober 2024 geschreven:

    Het filmpje impliceert dat een gast dit in zijn schuurtje in elkaar heeft geschroefd? Op basis van het filmpje zou ik geen 393 euro investeren in ieder geval.
    Tip voor de mensen zonder ruitenwisser achter: een goede ruitencoating doet wonderen.

    Reageer
  • Sieb heeft op 1 oktober 2024 geschreven:

    Er moet eerst nog een ruit in mijn busje voordat ik deze kan plaatsen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)