(advertorial)

Soms zijn er dingen in het leven die van buitenaf heel spannend lijken, maar een peulenschilletje blijken als je er eenmaal mee bezig bent. De eerste keer fietsen zonder zijwieltjes – voor wie zich dat nog kan herinneren. Of misschien de eerste keer dat je een betonboor in je eigen muurtje thuis zette. Zelf je auto polijsten verdient ook een plekje in dit rijtje.

Zelf een polijstmachine op de lak van je geliefde auto zetten, dat is spannend. Maar als je de juiste spullen hebt en je voldoende inleest, is het niets om je druk over te maken. Iedereen kan zijn geliefde blik weer als nieuw laten blinken met de juiste machine en de juiste polijstmiddelen. En met de juiste voorbereiding, uiteraard. We leggen je kort uit waar je op moet letten als je een auto-polijstmachine gaat kopen.

Auto zelf polijsten met weinig risico: excentrische polijstmachines

Grofweg zijn er twee soorten polijstmachines waarbij de excentrische polijstmachine de beste optie is. Deze machine draait niet alleen, hij draait ook nog om zijn eigen as. Wat je moet weten is dat de pad met polijstmiddel hierdoor bijna niet opwarmt en daarom dus niet je lak beschadigt.

Een groot aanbod excentrische polijstmachines en de juiste polijstmiddelen kun je kopen bij Nonpaints.com. Belangrijk is dat je de auto eerst goed wast en met klei schoonmaakt voordat je gaat polijsten. Als je daarna rustig en zorgvuldig aan de slag gaat, kan er weinig fout gaan.

Voor de gevorderde poetser: roterende polijstmachine

De enge verhalen komen van de roterende polijstmachine. Bij deze machine draait de polijstpad alleen maar rondjes. Hierdoor kun je razendsnel grote stappen maken en heel grondig polijsten. Gevorderde polijsters kunnen hiermee de beste resultaten behalen, maar het is cruciaal dat je wel goed weet wat je doet.

Bij CROP haal je polijstmachines en alle bijhorende spullen van de bekende merken als RUPES, FLEX, Meguiar’s, 3M en FINIXA. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je je vragen stellen via de telefoon of via de bekende kanalen. Voor je het weet glimt de lak van jouw auto weer als nieuw.