Je moet zo snel zijn als een Lamborghini. Zo onverzettelijk als een Land Rover. Zo betrouwbaar als een Toyota. Zo open als een cabrio. Zo slim als een Tesla. Zo veelzijdig als een SUV. En dat allemaal tegelijk, ook (of eigenlijk: júist) als het écht moeilijk wordt. Alleen dan beschik je over de kwaliteiten die nodig zijn om toe te treden tot de elitetroepen van de Nederlandse krijgsmacht: de Commando’s.

Een Commando is niet zomaar een militair – hij is de beste van de besten, en daar weer de beste van. Het woord opgeven kent hij niet, hij is door en door betrouwbaar, altijd beschikbaar, fitter dan een topsporter en weet niet beter dan dat de omstandigheden loodzwaar zijn. Anders zouden ze hem niet inzetten.

Denk je dat jij het in je hebt? Echt? Bekijk dan eerst eens de documentaire ‘KORPS COMMANDO TROEPEN: Task Force 55’, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Task Force 55. Die geeft een goed beeld van wat het in de praktijk betekent om een commando te zijn. Nog een goede tip: download de KCT-trainingsapp op werkenbijdefensie.nl/commando. Dan krijg je alvast een goed idee van wat er fysiek van je gevraagd wordt. Volg het trainingsschema en bereid je zo perfect voor op de strenge selectieprocedure.

Ben je er klaar voor? Meld je dan aan bij Defensie of kom naar een van de Kenningsmakingsdagen. Meer info vind je op werkenbijdefensie.nl