Advertisement

(advertorial)

Komend weekend zal Charles Leclerc met alle vertrouwen in Frankrijk rijden voor de GP op het Circuit Paul Ricard. Hij wist immers de vorige GP op zijn naam te schrijven en Ferrari lijkt de pace te hebben gevonden om het Red Bull zeer moeilijk te maken.

Niet voor niets stelt Jack’s Casino daarom in de GP Racegame voor de komende GP de vraag of Charles Leclerc het punt voor de snelste raceronde weet te krijgen. Een punt dat hij zo graag wil omdat het sprokkelen van deze punten misschien wel een rol gaat spelen in het kampioenschap. Leclerc was niet eerder F1 kampioen terwijl Max Verstappen op koers ligt voor zijn tweede titel. Hij is op de goede weg door het kampioenschap te leiden, maar ziet Leclerc op z’n hielen zitten.

Voorbeeldvraag:

Rijdt Charles Leclerc dit weekend de snelste ronde?

Voor het totaal aantal snelste ronden van Charles Leclerc kijken we naar alle races die hij in de F1 is gestart. Dit zijn er 92 sinds zijn eerste race in 2018 waar hij zijn debuut maakte bij de Grote Prijs van Australië. Tot aan de GP van Oostenrijk, de laatste race bij het schrijven van dit bericht, heeft hij 7 keer de snelste raceronde gereden.

De eerste keer dat hij de snelste ronde neerzette, was in zijn 23e race bij de GP van Bahrein in 2019. Daarna volgde in dat jaar nog de snelste raceronde bij de GP’s van Azerbeidzjan, Mexico en de Verenigde Staten. Daarna bleef het een tijdje stil. Dat is logisch want Ferrari deed in die jaren natuurlijk niet echt mee in de races. Maar in 2022, bij de wederopstanding van Ferrari, gingen er weer snelste racerondes naar Leclerc. In Bahrein, Saoedi-Arabië en in Australië zette hij de snelste ronde neer.

2022

Dit jaar heeft de Monegask dus al 3 keer de snelste ronde weten neer te zetten. Dit seizoen zijn er tot nu toe 11 races gereden. Als we kijken naar het totaal aantal races dit seizoen, scoorde hij dit extra WK-punt dus in 27,3 procent van de races in 2022.

Wat denk jij? Krijgt Charles Leclerc in de Grote Prijs van Frankrijk het extra punt voor het neerzetten van de snelste raceronde? Vul jouw voorspelling hier in. Heb je 10 voorspellingen van de GP Racegame goed ingevuld, dan win je € 2.500,-!