(advertorial)
De beste horloges geven je niet alleen de huidige tijd, maar voeren je ook mee naar andere tijden. De lucht- en ruimtevaart van vroeger, klimexpedities naar het onbekende… Of, zoals deze Tissot PRX Powermatic 80, de flitsende discotheken van eind jaren ’70. Zelfs al was je er misschien niet zelf bij, het is een tijd die eigenlijk niemand had mogen missen. Dit was de periode dat de mannenmode een vlucht nam en het kiezen van een outfit net zo zwaar begon te wegen als het feestje zelf. Nu kun je natuurlijk all the way gaan in je pogingen om deze vervlogen tijden te (her)beleven – iets met grote kragen en kuiven, gouden ringen en zonnebrillen. Maar eigenlijk ben je met deze nieuwe Tissot PRX Powermatic 80 al een heel eind. Eén blik op je pols en je hoort de synthesizers al galmen.

Unieke look

Het komt niet uit de lucht vallen dat Tissot dit trendy retro-model introduceert. Het Zwitserse merk was erbij, toen in dat discotijdperk, en wist met zijn roestvrijstalen sporthorloges de toon te zetten. De nieuwe, verbeterde versie van de PRX grijpt sterk maar subtiel terug naar de glitter en glamour van toen. De Tissot PRX Powermatic 80 heeft een diameter van 40 millimeter en een geïntegreerde stalen band met grote schakels en een gesatineerde afwerking. De wijzerplaat in blauw, zwart of zilver is voorzien van een ruitjespatroon in reliëf met opgelegde indexen. Bij de zilveren variant worden delen geaccentueerd met een coating van roségouden PVD, wat de trend van de tijd nog sterker naar voren brengt.

Uitzonderlijk draagcomfort

Hij mag dan een ‘Swiss made’ automatisch uurwerk hebben (met een gangreserve van maar liefst 80 uur), deze Tissot is even dun als zijn verre quartz-voorgangers: 11,3 millimeter. Dit geeft hem een uniek profiel en uitzonderlijk draagcomfort. En wat z’n naam betreft: de P in PRX staat voor precisie, de R voor robuustheid, en de X voor de waterbestendigheid van 10 bar/100 meter. Zelf ervaren hoe de Tissot PRX Powermatic 80 je meevoert als een pompende discobeat? Klik hier voor meer informatie.