Heb jij een kleine schoenmaat en tast dat je zelfvertrouwen aan? Een beproefde methode om over die onzekerheid heen te komen, is compenseren – met een auto, bijvoorbeeld. Het is immers een verlengstuk van jezelf. Met deze 10 auto’s kun je prima verhullen dat jij een kleine schoenmaat hebt. Of juist niet.

10. Deze Nissan GT-R

Een Nissan GT-R straalde vroeger vooral uit dat je niets gaf om uiterlijk vertoon: je wilde vooral G-krachten voelen en je nekspieren trainen. Het logo op de neus was niet belangrijk en had niet de functie om status uit te stralen. Tegenwoordig neigt het imago van de Nissan GT-R ook naar patserbak. Dit soort creaties helpt niet mee.

09. Elke auto met Quattro in de grille

Wat een stompzinnige ontwerpfout. Het leidt wel lekker af van je andere onvolkomenheden. Met een Audi RS-model is trouwens helemaal niets mis, het gaat puur om dat onfraaie logo. Dat je gelukkig, zo eerlijk zijn we ook wel weer, natuurlijk niet per se hóeft te bestellen (het is een optie).

08. BMW 750d

Luister nou, je hebt écht geen vier turbo’s nodig voor je diesel. Behalve als je iets te compenseren hebt. Neem direct de verlengde uitvoering. Dan durft niemand meer wat te zeggen over stappers.

07. Smart ForTwo

Omgekeerde psychologie. Met een Smart ForTwo laat je zien dat je niets te compenseren hebt. Heus niet.

06. Elke auto met een spoiler (op pootjes)

Is het doel van jouw auto om de snelste rondetijd neer te zetten? Of rij je er gewoon mee naar je werk op en neer? Als dat laatste jouw antwoord is, heb jij geen spoiler nodig. Pluk ook direct even de badge met ‘racing’ of ‘tuning’ van de kofferklep.

05. Bugatti Chiron

Je had al geen vier turbo’s nodig. Laat staan vier turbo’s en zestien cilinders. Dan ben je wel heel druk aan het compenseren. Bovendien kun je de aandacht verleggen door op te scheppen over dat je de snelste en duurste hebt.

04. Cadillac Escalade

Deze auto zal je rapcarrière tevens een boost geven. En de staatskas.

03. Mercedes G 63 6×6 AMG

Normale mensen hebben geen zes wielen nodig. De G 63 6×6 straalt compensatiedrang uit. Neemt niet weg dat het een bijzonder bruut apparaat is en abnormaal vermakelijk om in te rijden.

02. Hummer H2

Dit patriottisch stuk staal mist de charme van de Hummer H1 en is de ultieme (want bijna drie ton zware) poging fysieke tekortkomingen te verhullen.

01. Fiat Multipla

Met de Fiat Multipla compenseer je niet: je laat de wereld weten dat je het hebt opgegeven. Het leven heeft geen zin meer en je auto straalt het uit.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie