10. Diamond-grille van de Mercedes A-klasse

De A-klasse is honderd keer minder saai dan zijn voorganger, maar hij is al wat ouder en het shock-effect is genivelleerd. En dan is het slechts een hatchback van Mercedes. De optionele Diamond-grille maakt het wel een chiquer geheel.

09. Spiegels van de Opel Vectra B

Het prototype saaie bak had één toffe ontwerpfeature: de lijn van de motorkap vloeide over in de zijspiegel. Het is ook een van de weinige auto’s waar tuners (ja, Vectra B-tuners bestaan) géén M3-spiegels opzetten. En dat zegt wel iets. Google er maar verder niet op; doet pijn aan je ogen.

08. Deurhendels van de Fiat Barchetta

Fiat be like: ‘snel een roadster bouwen want dat ding van Mazda ging toch wel erg lekker.’ Deurhendels hebben ze goed begrepen, de rest wat minder.

07. Flesopener van de Volkswagen Golf 5

In de bekerhouder van de vijfde generatie vind je een flessenopener. En in sommige ook weer niet. Onduidelijk is waarom, maar dat schijnt iets met een optionele armsteun te maken te hebben. Als je geluk hebt, dan heeft jouw Golf 5 een flessenopener. Als hij niet al kwijtgeraakt is.

06. Zwevende dak van de Lancia Delta

Nu heeft 90 procent van de nieuwe auto’s een optisch zwevend dak, maar Lancia was de eerste met de Delta.

05. Golven op de deur van de Mazda 5

Zo ongeveer de enige Laurens van den Acker-touch die is doorgedrongen bij Mazda. Direct ook het enige leuke aan de Mazda 5. Hij lacht wel blij. Maar dat is een geforceerde grijns om de pijn te verbergen. Niemand gaat je ooit liefhebben, Mazda 5. Gelukkig is de personenverhuizer uit zijn lijden verlost en maakt Mazda nu alleen nog maar mooie auto’s.

04. Ruit van achterportier van de DS4

Als je het achterportier van de DS4 opent steekt de ruit als een zwaard uit. Dit zijn pas suicide doors. Ze kunnen overigens niet open. Dat is dan weer jammer.

03. Sharknose op de Mitsubishi Galant

De Mitsubishi Galant heeft slechts een doel: stoffigheid uitstralen. Toch lukt dat niet helemaal vanwege één eigenschap: de sharknose. Iets wat je tegenwoordig haast niet meer ziet, helaas.

02. Virtual Cockpit Audi A3

Geïntroduceerd op het designspektakel die de naam Audi TT draagt, maar die is niet saai. De verder immens burgerlijke Audi A3 heeft het nu ook. Net als elke andere Audi en binnenkort ook elke Volkswagen.

01. Handrem van de Opel Zafira B

De schietstoelhendel in het interieur van de Zafira is helaas niet ontworpen om irritante kinderen te doen verdwijnen; het is slechts een handrem.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie