Moet je je meer dan eens heel snel uit de voeten maken? En heb je ruimte achterin nodig voor iets ter grootte van een menselijk lichaam? Maar mag niemand de pk’s en Nm’s aan je auto afzien? Waarschijnlijk omdat je ‘in het vastgoed zit’? Dan voldoet een super- of hypercar niet. Gelukkig zijn er nog genoeg auto’s waaruit je kunt kiezen. Dit zijn de 10 sedans die harder dan 300 km/u kunnen en die je nu kunt kopen bij de dealers.

10. Cadillac ATS-V – 304 km/u

Het is altijd verleidelijk geweest om alles wat uit de Verenigde Staten komt en veel pk’s heeft meteen maar weg te zetten als log en lomp musclecar-spul, enkel bedoeld om hard en luid van stoplicht naar stoplicht te knallen. Ervaringsdeskundigen weten dat dit stigma al tijden niet meer terecht is. Dat bewijst de Cadillac ATS-V.

09. Audi S8 Plus – 305 km/u

Samen met de onderstaande Porsche de enige twee Duiters op deze lijst. Gek, normaal domineren snelle Duiters dit soort lijstjes. De verklaring is simpel: dankzij een gentlemen’s agreement zijn haast alle Duitse auto’s begrensd op 250 km/u. Voor de Audi S8 Plus maakt Audi een uitzondering. Boefjes.

08. Porsche Panamera Turbo – 306 km/u

Porsche noemt de Panamera een sedan, maar als je heel kritisch kijkt, is het eigenlijk een hatchback. Dat klinkt natuurlijk niet premium genoeg. De Golf van Porsche tikt officieel 306 km/u aan en daarmee verdienen de hoge piefen het recht om de Panamera te noemen wat ze willen. Al noemen ze het een cabriolet.

07. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – 307 km/u

De Giulia Q rijdt op de Autobahn de BMW M3 en de Mercedes-AMG C 63 gewoon snoeihard voorbij. Waarom? Omdat Italianen eigenwijs zijn en hun creatie beter vinden zonder begrenzer. Vinden wij ook.

06. Maserati Quattroporte V8 – 310 km/u

Uit een studie van de Engelse verzekeringsmaatschappij Hiscox blijkt dat vrouwen meer testosteron in hun bloed hebben wanneer ze een Maserati V8 horen. Dus.

5. Cadillac CTS-V – 320 km/u

De motor uit de Corvette Z06 zorgt dat je 659 pk heb om mee te spelen. Alleen het starten van de V8 is al voldoende om verknocht te raken: een donderslag en een roffel bezorgen je een grijns die pijn doet.

04. Bentley Flying Spur W12 S – 325 km/u

Bentley had nog geen vierdeurs met een topsnelheid boven de 325 km/u. Schande! Daarom is hier nu de Bentley Flying Spur W12 S. De twaalfcilinder produceert nu 635 pk en 820 Nm. Van baden in luxe voor het stoplicht tot chillen bij 100 km/u gaat in 4,5 seconden.

03. Aston Martin Rapide S – 327 km/u

Bij z’n introductie was het een beetje een patserbak met een agressieve neus, maar met net te weinig pep. Een vriendelijker snoet en de verwachte vermogens-boost maakten ‘m tot een prettiger auto.

02. Dodge Charger SRT Hellcat – 328 km/u

De krachtigste musclecar uit de VS heeft 716 pk. En dat is genoeg om de kroon van snelste sedan van dit moment te claimen. Of toch niet?

01. Alfa Romeo Giulipla Quadrifoglio – 333 km/u

Volgens de geruchten is dit de schoonheid die de LaFerrari inspireerde. Velen beschouwen ‘m als een hoogtepunt van zowel design als prestaties. Hij is sneller op de Nürburgring dan een Porsche 918 Spyder en is op de Autobahn comfortabeler dan een Maybach. Het is simpelweg de beste en meest veelzijdige auto die nooit gebouwd is.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie