De nieuwe Mercedes X-klasse is dik. Een bazige pick-up vol luxe en ruimte voor al je zooi. Helaas moeten we nog wel even wachten voordat we kunnen spelen met de nieuwe X-klasse. Zijn er vergelijkbare modellen? Nee. Wel zijn er genoeg andere dikke pick-ups op deze aardbol. Geniet van de 12 dikste pick-ups ter wereld. Drop je aanvullingen gerust in de reacties.

012. The Amarok ‘Power-Pickup’

De Power-Pickup is slechts een concept, maar het is een concept dat er gewoon moet komen. Bovenop het apparaat met brede wielkasten en 22-inchers ligt gewoon een kart.

011. Dacia Logan Pick-up

De sufste auto die je haast kunt kopen, maar dan met ruimte voor al je spullen. En dan kun je er ineens met gemak mee naar het strand om te surfen. Of hout vervoeren voor een gigantisch kampvuur. Ja, dan is het ineens tof.

010. BMW M3 Ute

Hier hoeven we geen woorden meer aan vuil te maken. Bovendien gaat hij toch nooit in productie.

09. Shelby Baja 700

De legendarische tuner richtte zich vorig jaar op de offroad-broer van de Mustang. Raad maar waar die 700 voor staat…

08. Hennessey VelociRaptor

Wat als een Aventador je niet krachtig, agressief of luidruchtig genoeg is? Dan kies je een knalgele Hennessey VelociRaptor.

07. Vauxhall VXR8 Maloo

De machtige Maloo is de driftbare Ute uit Australië. Hier niet te krijgen, maar wel als je Forza Horizon 3 hebt.

06. Mercedes-Benz G63 AMG 6×6

Zonder twijfel de lijpste Mercedes ooit. Slootjes van een meter diep zijn geen enkel probleem.

05. Dodge Ram SRT-10

In een dikke truck (zoals ze het in Amerika noemen) hoort een dikke V8? Fout. Dodge lepelt gewoon de V10 uit een Viper in de Ram SRT-10. Wegligging? Who cares.

04. GMC Syclone

Slechte spelling, toffe bak. In zijn tijd was de GMC Syclone de snelste pick-up in productie. In iets meer dan 4 seconden zat de vierkante bedrijfsauto op de 100 km/u.

03. Mini Paceman ‘Adventure’ pick-up

Een Paceman die we graag zien. En dat is best bijzonder. Je raadt het al: een conceptcar die nooit in productie gaat. We rekenen ‘m gewoon tot de dikste pick-ups ter wereld.

02. Ford F-150 Raptor Supercrew

Eigenlijk is de F-150 Raptor een bijzondere creatie, want er ligt slechts een V6 in. Wel eentje met ongeveer 450 pk. Dankzij het woordje Supercrew passen je vrienden ook nog achterin.

01. Fiat Multipla Pick-up

Je dacht toch niet dat we hem dit keer zouden skippen? Ja, ook van de Fiat Multipla bestaat een pick-up. Al is het wel de oer-Multipla. En is het beeld wellicht een beetje korrelig.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie