Op de Autobahn mag je wettelijk gezien zo hard rijden als je auto toelaat. Wat je niet mag doen, is gevaar veroorzaken. En wat al helemaal niet mag, is tegen elkaar racen. De politie in Duitsland treedt daar hard tegen op, of zoals ze het zelf zeggen: ‘Keine Toleranz für Raser’. Zoals gisteren, toen meer dan 100 sportauto’s over de Autobahn boenderden.

De roedel supercars reed richting de Poolse grens over de snelweg A20 met snelheden boven de 250 km/u. Vermoedelijk deden de auto’s mee met de Eurorally die van Oslo naar Praag trekt – een soort Gumball 3000, maar dan anders. De rally moet over twee dagen aankomen op de eindbestemming, maar voor sommige deelnemers zal dat wat later zijn.

De Polizei had om 16:30 al zo’n 40 auto’s staande houden bij Fuchsberg. De dienders legden direct beslag op de snelle auto’s. Twee helikopters en een mobiele flitser assisteerden bij het grijpen van de scheurneuzen. Aan het einde van de dag was de score opgelopen tot 122 staande gehouden auto’s. Of alle auto’s ook geconfisqueerd zijn, is niet bekend.

Het was in ieder geval een bont gezelschap op de parkeerplaats langs de snelweg. In één oogopslag zien we een BMW M5, Ferrari 488 GTB, Porsche 911, Nissan 350Z, Chevrolet Camaro, BMW M3, Volkswagen Touran, Lamborghini Diablo, Honda NSX, Ford Mustang en zelfs een Opel Manta.

122 supercars racen over de Autobahn met 250+

Foto’s: start van de rally

Reacties

  • Wilfred heeft op 3 mei 2019 geschreven:

    Als je die groene opel bedoelt (op 8:04), dit is een C-kadett en geen Manta (zie verder geen manta op dit filmpje)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)