Lees eerst: 20 auto’s die de wereld hebben veranderd – Deel 1 Van Kever naar Veyron, dit zijn 20 auto’s die de wereld hebben veranderd. Een aantal zijn voor de hand liggend, zoals de Kever. Aan andere zou je wellicht mindersnel denken.

10. Tesla Model S

Omdat Tesla de elektrische auto goed maakte Voordat de Tesla Model S kwam, moest je je elektrische auto elke 6 kilometer opladen. Wat de wereld nodig had is een auto met een actieradius van 300 kilometer. De Model S was die auto.

9. Google Streetview-auto’s

Omdat ze de planeet aarde in kaart hebben gebracht Deze auto’s hebben meer dan 5 miljoen kilometer afgelegd om 20 petabytes aan beelden te verzamelen. Ze helpen je met het vinden van de mooiste wegen op aarde. Of gewoon die waar je toevallig moet wezen.

8. Jeep Cherokee

Omdat het de eerste degelijke SUV was De SUV bestond al ‘een soort van’ sinds de jaren ’30. Maar het was de Jeep Cherokee in 1984 die de spijker op z’n kop sloeg met zijn offroad-robuustheid in combinatie met bruikbaarheid en luxe.

7. Austin Mini

Omdat hij klein én goed was Kleine auto’s waren niets nieuws toen de Mini uitkwam. Maar geen van alle was ook nog echt goed. De Mini wel, en combineerde dat met bakken charisma.

6. G-Wiz

Omdat we moeten leren van onze fouten De Mini liet zien dat kleine auto’s ook goed konden zijn. De G-Wiz deed precies het tegenovergestelde.

5. Ford Mustang

Omdat hij ‘the power to the people’ bracht De ‘Stang bracht stijl en prestaties naar de mensen in 1964. In zijn eerste zes maanden werd de Mustang de snelstverkopende auto in de geschiedenis en na 18 maanden waren er al 1 miljoen stuks verkocht.

4. Lunar Rover

Omdat hij op de Maan reed De Lunar Rover veranderde de wereld omdat hij in een raket de Aarde verliet. Op de oppervlakte van de Maan hielp de Lunar Rover de astronauten de grote steen te verkennen.

3. Cooper T43

Omdat hij vorm gaf aan F1 De Cooper T43 was in 1958 de eerste F1-auto met middenmotor die een race won. Het was de inspiratie voor alle F1-auto’s die we nu kennen.

2. Ford GT40

Omdat hij Ferrari versloeg Nadat Enzo een deal met Ferrari blokkeerde, gaf Henry Ford II de opdracht om een auto te bouwen die Ferrari moest vernietigen tijdens de 24 Uur van Le Mans. Wat een heerlijk verhaal blijft het ook. In 1966 pakte de Ford GT40 de eerste, tweede én derde plek.

1. 1886 Benz Patent Motorwagen

Omdat hij het paard overbodig maakte Het was niets meer dan een kar met drie wielen een ééncilindermotortje. Maar zonder deze uitvinding, was deze lijst er nooit gekomen.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie